Firma windykacyjna, portale społecznościowe, sms.

• Autor wątku Autor wątku adamadamski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

adamadamski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Ostatnio dowiedziałem się, od bliskich osób, że pewna firma windykacyjna poszukuje do mnie kontaktu, przesyłają do ludzi którzy mogliby być ze mną spokrewnieni, albo są (szukając po nazwisku) bardzo natrętne wiadomości przez portale społecznościowe, takie jak "FB" oraz "NK" niedawno temu dowiedziałem się od mojego starego sąsiada że do niego też dzwoniła kobieta z owej firmy windykacyjnej, wypytując się o mnie, numer telefonu itp. wmawiając że chodzi o jakiś spadek(jestem pewien że takowego nie ma) Z tego co widziałem, te wiadomości są rozsyłane jak spam. Oczywiście w końcu, dostali mój numer i dostałem sms'a, informującego że to firma windykacyjna itp. Numer jest ten sam, z którego wcześniej dzwoniła kobieta, do mojego znajomego, powołując się na spadek...

To jest najprawdopodobniej przedawniony rachunek za telewizje kablową, jutro będę dzwonił i wyjaśniał sprawę, proszę mi powiedzieć, czy to wypada firmie windykacyjnej spamować na portalach społecznościowych, w celu odnalezienia osoby? Czy to jest w świetle prawa legalne ?

Ostatnia edycja:
Powrót