Firma windykacyjna - problem

• Autor wątku Autor wątku domcia4444
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

domcia4444

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!
W tym roku 8 marca podpisałam umowę z siłownią w DE. Umowa była na okres 1 roku. Niestety musiałam ją zerwać i dałam kundigung (wypowiedzenie).
Miałam również zwolnienie lekarskie wypisane do końca umowy, czyli 08.03.2013r. Wszystko oddałam do Fitnexx (nazwa siłowni), wypowiedzenie oraz zwolnienie lekarskie.
Po miesiącu otrzymałam dokument z tym, że umowa została przedłużona od marca 2013 do stycznia 2014 i mam wpłacić z wyprzedzeniem całą kwotę za ten okres czyli 250 euro.
Razem z bratem byłam u szefa i wytłumaczyliśmy, że wszystko było zgodne z umową, wypowiedzenie itd.
Po dwóch tygodniach otrzymałam z firmy windykacyjnej list, w którym była informacja o wpłaceniu powyższej kwoty oraz dodatkowo jakieś drobne naliczyli.
Wysłaliśmy im email, że za co mam zapłacić jeżeli za okres kiedy chodziłam na siłownię jest wszystko w terminie wpłacone. I to było mniej więcej maj-czerwiec.

Cisza aż do dnia dzisiejszego. Otrzymałam list i do zapłaty tym razem jest 308 euro za okres od marca 2013 do stycznia 2014.

Dlaczego mam wpłacić tą kwotę jeżeli wypowiedzenie było zgodne z umową a nie było tam zawarte nic o tym, że umowa zostanie przedłużona automatycznie.
Druga sprawa dlaczego mam wpłacać z takim wyprzedzeniem chociaż nie wiadomo czy siłownia będzie w tym okresie? Czy nie splajtują...
Absurd...

Proszę o pomoc

Powrót