Firma windykacyjna ultimo

• Autor wątku Autor wątku SLIMAKUS
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

SLIMAKUS

Witam,

Mam pytanko apropo firmy windykacyjnej Ultimo z Wroclawia ktora ostatio wydzwania do mojego rodzinnego domu.Ja juz tam nie mieszkam od 15 lat jak rowniez jestem wymeldowany od tego samego okresu.Mialem jakis rachunek za telefon z przeszlosci nie zaplacony i z tego co wiem firmy telekomunikacyjne odsprzedaja dluznikow do firm windykacyjnych.Co oni moga mi zrobic skoro nawet nie mieszkam w Polsce od 15 lat?Jakie maja prawa?W Polsce nie mam nic na siebie,zadnego mieszkania itd.Tylko dzwonia i strasza mame.

Z gory dzieki.

zupełnie nic...od tego oni właśnie są od straszenia...mnie też straszą ślą mi pisma bo komornik umorzył egzekucję...więc teraz straszą sądem ze będę musiała ujawnic swoj majątek...jeżeli nie jest pan zameldowany u mamy to nawet komornik nie będzie mogł wejść nawet gdyby doszło do takiej sytuacjii?musi pan pilnować czy nie przyślą panu sądowego nakazu zapłaty oni to robią standardowo,sprawa w sądzie odbywa się elektronicznie,i wysyłają panu papier,jeżeli ten rachunek za telefon ma więcej niż 3 lata to nastąpilo przedawnienie,i jak sie otrzyma pismo z nakazem zapłaty to w ciągu dwóch tygodni trzeba odwołać sie do sądu,ze nastąpilo przedawnienie wtedy sąd odrzuci wniosek firmie ultimo...:)

Witam ,prosze o pomoc.od 8lat mieszkam za granica i od kilku miesiecy firma ultimo zastrasza w Polsce mojego ojca i wydzwaniaja do mnie o rzekomo niesplacony dlug za kredyt samochodowy sprzed 16 lat,samochod ten moj byly maz odsprzedal do tego samego salonu samochodowego ,po tym okresie mieszkalam w Polsce jeszcze 7 lat ,nigdy nie dotarlo do mnie pismo ze cos nie zostalo uregulowane ,ja niestety nie moge przyjechac do Polski zeby ta sprawe wyjasnic ,moj ojciec jest powaznie chory i nie moze tez zajac sie tym zajac,,nie mam zadnego dokumentu dotyczacego tego kredytu ,wszystko posiadal moj byly maz,z ktorym od 12 lat nie mam zadnego kontaktu.co moge zrobic ?do kogo napisac o przedawnienie kredytu?czy musze czekac az sprawa trafi do sadu?czy to jest zgodne z prawem ze oni tak zastraszaja ludzi i traktuja jak kryminalistow.Dziekuje bardzo za pomoc

Powrót