Firma windykacyjna z Holandii

• Autor wątku Autor wątku DevilJin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

DevilJin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
6
Witam,

dziś dostałem list od firmy windykacyjnej Cannock Chase z Holandii za niezapłacone ubezpieczenie. Proszę mi powiedzieć czy jest jakakolwiek możliwość prawnej windykacji tego długu bo czytałem że ta firma holenderska ma podpisaną umowę z polskim Krukiem ale to się dotyczy jedynie mandatów.

z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i jakiekolwiek porady...

DevilJin napisał:
Proszę mi powiedzieć czy jest jakakolwiek możliwość prawnej windykacji tego długu bo czytałem że ta firma holenderska ma podpisaną umowę z polskim Krukiem ale to się dotyczy jedynie mandatów.
Jakich mandatów? Żadna prywatna firma nie obsługuje żadnych należności mandatowych.
Co innego jakieś opłaty, ale skuteczność dochodzenia sądowego przez Kruka byłaby praktycznie zerowa.
Najprawdopodobniej z uwagi na brak doręczenia ewentualna sprawa w Holandii nawet nie ruszy.

marian.pazdzioch napisał:
Jakich mandatów? Żadna prywatna firma nie obsługuje żadnych należności mandatowych.
Co innego jakieś opłaty, ale skuteczność dochodzenia sądowego przez Kruka byłaby praktycznie zerowa.
Najprawdopodobniej z uwagi na brak doręczenia ewentualna sprawa w Holandii nawet nie ruszy.

W tym liście jest jedynie wezwanie do zapłaty bez podanego chociażby nr konta . List nie był listem poleconym więc po prostu był w skrzynce... czyli można to zignorować bez konsekwencji tutaj w Polsce? Wygląda na to, że agencja w której pracowałem nie płaciła mojego ubezpieczenia a jedynie mnie tam zgłosiła...:mad:

Powrót