Firma windykacyjna

• Autor wątku Autor wątku l.qaz2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

l.qaz2

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam sprawa jest trochę zagmatwana:
dogadałem się z gościem na odsprzedaż mojego konta na uefa.com, jako zabezpieczenie miała być aukcja allegro:
http://allegro.pl/szalik-polska-euro-2012-i1986423595.html
Wszystko było dogadane, Gość przelał mi na konto kwotę podaną w aukcji, wszystko było ok, dostał konto, zmienił dane i hasło,
tam były zaklepane bilety na jeden z meczów Euro 2012.
Cały problem polega na tym, że jak chciał za nie zapłacić jakimś cudem one się dla niego skasowały.
Od tej pory gość domaga się zwrócenia całej kwoty, a ja jak bym mu zwrócił, to ani kasy ani zarezerwowanych biletów.

Nie chcę tego zrobić, nie chcę mu zwracać.

Postanowiłem, że w aukcji nie ma jasno podanych informacji, że są to bilety oryginalne, nie ma ich zdjęć. Więc mu wyślę
nie prawdziwe bielty z szalikiem. Byłem gotowy mu oddać kasę ale nie całą, bo dla mnie byłby to interes bez sensu.

Od wczoraj wydzwania do mnie firma windykacyjna(po kilkadziesiąt razy).

Co robić?

Ale magicznie sie skasowaly ? Cos mi tu smierdzi.

Wtedy, gdy to się stało już hasło zmienił i ja nie mialem żadnego dostępu, może wykupił i jakoś ukrył a teraz chce ode mnie ściągnąć kasę, a może nie chcący skasował i udaje niewinnego, naprawdę nie wiem dlatego piszę.

Ty mu dałeś konto ? I były bilety ? Jak tak to jego problem

Tak były, co mam zapisane na screenie tuż przed przekazaniem konta dla tego Pana.

Problem w tym, że jak on chce ode mnie ściągnąć tą kasę to w razie jakiegoś procesu czy czegoś takiego ja nie wiem czym się bronić. A teraz jeszcze ta firma windykacyjna.
Myślałem nad tą aukcją allegro gdzie nie ma żadnych zdjęć, tak jak pisałem wyżej.

Czytałeś może regulamin ? Czy bilety mogły sie skasować same jeżeli nie to niestety jego wina

W regulaminie tylko coś takiego widnieje:
"Jeśli z jakichkolwiek przyczyn nie będzie możliwe obciążenie konta osoby aplikującej pełną kwotą należną do zapłaty, UEFA ma prawo do anulowania zgłoszenia bez odszkodowania."

Więc w opcję wchodzi fakt, że mógł nie mieć na koncie wystarczająco pieniążków i uefa cofnęła.

Więc wina jest jego, ale jak się bronić w razie konieczności? Może jakiś pomysł?

W chwili przekazania konta były bilety to znaczy że ty je dałeś. Tak samo jak byś sprzedał magazynek z dwoma kulami on wystrzelał i chce zwrot pieniędzy lub następne kule pamiętaj żeby nie panikować. Ja byś sie równiez zwrócił o pomoc do radcy prawnego. I powodzenia

Ok, faktycznie pewnie najlepsze rozwiązanie to poradzić się kompetentnej osoby typu radca prawny. Dzięki za pomoc.

Powrót