Firma wpisała mnie do rejestru długów, a nie mogę się z nią skontaktować

• Autor wątku Autor wątku PawelKlich
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

PawelKlich

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Mam taki problem iż firma eos 1 fundusz inwestycyjny zamknięty niestandaryzowany fundusz sekurytyzacyjny, wpisała mnie do BIG InfoMonitor o czym się dowiedziałem próbując założyć kartę kredytową.

Firma wpisała mnie do rejestru w marcu tego roku, a dług ponoć powstał w listopadzie zeszłego roku. Próbowałem się kontaktować z firmą telefonicznie i listownie na podstawie danych znalezionych na Internecie oraz w rejestrze długów, ale bez powodzenia.

Zatem nie mam kontaktu z wierzycielem, a obsługa w rejestrze długów, poinformowała mnie że tylko wierzyciel może mnie wykasować z rejestru. Co mogę w takiej sytuacji zrobić?

Dodam tu że firma ta podała za rodzaj długu "Umowa o świadczenie dostawy energii elektrycznej, gazu i oleju opałowego", co jest o tyle ciekawe że nigdy nie miałem podpisanej umowy o dostawę żadnej z wymienionych rzeczy. Natomiast mój adres który podali na w rejestrze długów jest przestarzały i nie mieszkam tam od 7 lat, więc jakikolwiek dług kupili, to jest prawdopodobnie dawno przedawniony.

Przedawnione długi można wpisać do rejestru. Oczywiście, że bez rezultatu, bo takimi funduszami zarządza najczęściej zewnętrzny podmiot.

Zadzwoń do EOS KSI, dowiedz się o co chodzi. Oczywiście nic nie uznawaj ani nie potwierdzaj żadnego salda!
Te tematy są grubymi nićmi szyte, raz pieniędzy sie domaga EOS Ivestment Poland GmbH, a za chwilę EOS 1 NZFIZ. Najprawdopodobniej cię wkręcają - a jeśli tak byłoby to możesz na tym zarobić

Powrót