Firma ***

• Autor wątku Autor wątku dianka1543
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dianka1543

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam serdecznie!

Mam zaleglosc w *** ktora przejęła firma *** inkaso. 14 pazdziernika wplacilam im 750 zl zgodnie z umowa, dzwonie dzisiaj co dalej z zaleglosci Pani mi mówi żebym do przyszłego wtorku wplacila im jeszcze 350 zl, że oni nie mają systemu miesięcznego. Odbywał obecnie staż za 970 zl wszyatko ci mialam im wplacilam. Dodatkowo musze opłacić bieżące faktury z ***. Czy firma windykacyjna ma prawo żądać odemnie wiecej niz 1 wplaty w miesiącu? Jak powiedxialam Pani ze przebywam na bezrobociu to mi powiedziała żebym do pracy sezonowej poszla bo tam płacą wcześniej...A nie po przepracowany miesiącu. Proszę o radę
moderacja

Ostatnią edycję dokonał moderator:
W skrócie, nikogo nie interesuje kiedy, w jakiej wysokości, czy w ogóle masz dochody. Zawarłaś umowę, zobowiązałaś się robić opłaty w takiej kwocie, w takim terminie, wywiązuj się z tego.

Ja oczywiście to rozumiem poprostu powiela mi sie noga, każdemu może się to przytrafic. Ja się jednorazowo umówiłam z firma windykacyjna na taka wpłatę po wpłacie mialam zadzwonic i umowic sie na następną. Chodzi mi tylko o to czy firma windykacyjna moze żądać odemnie wiecej niz 1 wplaty w miesiącu. Chyba też obowiazuje ich jakies prawo czy coś.

dianka1543 napisał:
Chodzi mi tylko o to czy firma windykacyjna moze żądać odemnie wiecej niz 1 wplaty w miesiącu
Tak. Do pełnej kwoty zadłużenia.

Kanas napisał:
Tak. Do pełnej kwoty zadłużenia.

ja, plus 100% ponad to co powinien faktycznie ... i ile "jeleń" jeszcze da się naciągnąć. Napisz konkretnie, ile pożyczyłeś?, ile miałeś oddać?, i ile spłaty chce firma, która ściąga dług.

Powrót