Firmy.net - usunięcie konta (bezpłatnego)

• Autor wątku Autor wątku samotnyzagubiony
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

samotnyzagubiony

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
Witam. 2 lata temu jak przyjaciółka zakładała firmę to założyliśmy bezpłatny wpis o firmie na portalu firmy.net.
Przez prawie 2 lata nie logowała się na tą stronę.
Nic nie zawieraliśmy, żadnej umowy, ani emailowej, ani pisemnej ani słownej przez telefon.
Dzisiaj dzwoni konsultant i mówi, że może aktywować na 2 tygodnie bezpłatne konto Businness (które się staje płatne po upływie 2 tygodni). Rozmowa z konsultantem była niewyraźna, strasznie słabo go było słychać, zrywało połączenie. Koleżanka powiedziała, ŻE NIE chce żadnego płatnego konta i prosi o usunięcie istniejącego konta.
Zalogowaliśm się na ten portal firmy.net (po odzyskaniu hasła)a w opcjach załączona wersja próbna pakietu płatnego. Anulowaliśmy tą opcje (rezygnacja). Chcemy usunąć wpis w tym katalogu i skasować konto. Niestety nie ma takiej opcji. Właściciel firmy jest zarejestrowany poza Polską. W opcji na stronie faktur nie ma żadnych faktur (ani zaległych ani opłaconych-nic nigdy tam nie zamawialiśmy).
Jak usunąć konto?
Czy trzeba się tam logować co jakiś czas i sprawdzać czy oni automatycznie nie załączą jakieś płatnej opcji?
Zresztą taki portal jest mało bezpieczny, przecież ktoś może założyć emaila i wpisać dane firmy zupełnie przypadkowej (nazwa, NIP, REGON) (np. pobrać dane ze strony internetowej firmy X, założyć emaila i zarejestrować firmę X na portalu firmy.net bez wiedzy firmy X").
Jest jakiś wzór na usunięcie konta?
Dodam, że na pasku statusowym na portalu wyświetla się "Wpis, dane uzupełnione w 13%".
Reasumując: nic nigdy założylismy bezpłatny wpis na tej stronie, nie ma żadnych zaległych faktur, nigdy nic nie przychodziło ani na poczte ani na email.

Z góry dziękuje za pomoc. :)

Ostatnia edycja:
samotnyzagubiony napisał:
Nic nie zawieraliśmy, żadnej umowy, ani emailowej, ani pisemnej ani słownej przez telefon.

kłamiesz w żywe oczy.... aby założyć konto należy wcześniej zaaprobować regulamin ....

Nie kłamie. W regulaminie jest, że konto jest bezpłatne. Tylko czemu nie ma możliwości usunięcia bezpłatnego konta i oni sami aktywują płatne funkcje?
Co jeśli np. zamkniemy firmę? Poza tym to każdy posiadając emaila może założyć nieswojej firmie konto na tym portalu...

Cześć, przede wszystkim kieruj wszystkie sprawy od razu do nich do Biura Obsługi Klienta. Jeśli nie możesz czegoś zrobić samodzielnie, to oni to zrobią. Zgłoszenia typu "usunąć konto", problemy techniczne, pytania co do regulaminu - najlepiej zadać bezpośrednio - to duży portal, ale szybko załatwiają wszelkie zgłoszenia. Kontaktowałem się z nimi w swojej sprawie (akurat miałem problem z wyświetlaniem danych o swojej firmie). Przy okazji podpytałem o kilka istotnych kwestii, też między innymi o kwestie płatnego i bezpłatnego konta. Mam obecnie Wpis, ale wcześniej testowałem jakąś rozbudowaną wersję płatną i nie wywołało to obowiązku płacenia. Czasami ktoś zadzwoni od nich, ale raczej utrzymując higienę bazy - czy firma istnieje, czy aktualne dane.

Powrót