M
Myszka Miki 85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam, pisze w imieniu mojej kolezanki, ktora nie ma w tej chwili dostepu do internetu.
Mam pytanie dotyczace FIS-Family Income Supplement.
Kolezanka jest matka samotnie wychowujaca dwojke malych dzieci i nie pracuje.
Ojciec dziecka ma przyznane alimenty i mieszkaja osobno. Dzieci sa na utrzymaniu matki i u niej mieszkaja.
Ojciec dzieci jest osoba pracujaca i stara sie o dodatek FIS. czy jemu przysluguje takowy skoro dzieci mieszkaja z matka i wiekszosc kosztow ponosi ona. Wiem ze dodatek przysluguje osobie ktora mieszka z dzieckiem lub dziecko jest na pelnym utrzymaniu rodzica. Ojciec placi conajmniej 24eu tygodniowo na dziecko ale czy to w znaczeniu prawa jest pelnym utrzymaniem?
Czy matka nie pracujaca nie moze sie starac o taki dodatek?
Dziekuje za odpowiedz.
Mam pytanie dotyczace FIS-Family Income Supplement.
Kolezanka jest matka samotnie wychowujaca dwojke malych dzieci i nie pracuje.
Ojciec dziecka ma przyznane alimenty i mieszkaja osobno. Dzieci sa na utrzymaniu matki i u niej mieszkaja.
Ojciec dzieci jest osoba pracujaca i stara sie o dodatek FIS. czy jemu przysluguje takowy skoro dzieci mieszkaja z matka i wiekszosc kosztow ponosi ona. Wiem ze dodatek przysluguje osobie ktora mieszka z dzieckiem lub dziecko jest na pelnym utrzymaniu rodzica. Ojciec placi conajmniej 24eu tygodniowo na dziecko ale czy to w znaczeniu prawa jest pelnym utrzymaniem?
Czy matka nie pracujaca nie moze sie starac o taki dodatek?
Dziekuje za odpowiedz.