D
damiandmz
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 10
Czy ktoś może mi poradzić jaką formę działalności wybrać? Mam pomysł na firmę usługową ( rodzaj uslug jest czymś zupełnie nowym, stanowi więc w moim rozumieniu największy wkład ). Początkowo chcę się zająć wykonywaniem usług osobiście, całą stroną marketingową i większością spraw związanych z rozwojem działalności. Całkowity wkład finansowy na rozwój interesu ma pochodzić od koleżanki. Chciałbym aby mogła mieć udział w przychodach firmy w wysokości 30%. Natomiast w przypadku niepowodzenia ( braku przychodów) rozstajemy się bez roszczeń - oczywiście wspólne, podpisane uzgodnienie. Czy istnieje możliwość jej zainwestowania w moją jednoosobową działalność i określenia zwrotu pożyczki procentowo od ewentualnych przychodów firmy?
Jak wygląda wynagrodzenie w spółkach osobowych ( np. sp.j. )? Niebardzo rozumiem, że "nie istnieje". W takim układzie wspólnicy prowadzący sp.j. o rocznych przychodach kilku milionów złotych nie mogli by sobie pozwolić na kupno prywatnego samochodu czy mieszkania? Jak to działa?
Moj mail dmzpoland@gmail.com
Będę bardzo wdzięczny za porady.
Pozdrawiam, D.Z.
Jak wygląda wynagrodzenie w spółkach osobowych ( np. sp.j. )? Niebardzo rozumiem, że "nie istnieje". W takim układzie wspólnicy prowadzący sp.j. o rocznych przychodach kilku milionów złotych nie mogli by sobie pozwolić na kupno prywatnego samochodu czy mieszkania? Jak to działa?
Moj mail dmzpoland@gmail.com
Będę bardzo wdzięczny za porady.
Pozdrawiam, D.Z.