B
Brunet85
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Witam. Jestem administratorem forum. Napisala do mnie firma, ktora posiada pelnomocnictwo niby w reprezentowaniu innej, zajmujacej sie sprzedaza okien. Na moim forum umieszczone sa negatywne opinie o wykonanych pracach przez ta firme. Jest ich z 8-9. Reprezentant owej firmy domaga aie usuniecia 5 opinii. Ochrona dóbr osobistych, art. 24 k.c.,212 k.k., - tym sie argumentuja obroncy. Wymagaja ode mnie usuniecia wpisow ktore przedstawili mi w emailu. Musze to zrobic? Nie wiem czy owe wpisy sa pomowieniem czy prawda, wiec czy wina pada na mbie w jakims atopniu. Na koniec napisali do mnie: Informujemy, że poprzez brak reakcji pracowników serwisu forum można domniemywać, iż
działali w zamiarze ewentualnego popełnienia czynu pomówienia, ponieważ w takim
przypadku można wykazać, iż uruchamiając serwis co najmniej przewidywano, że jego
użytkownicy będą dopuszczali się tego czynu, a pracownicy serwisu godzili się z tym
faktem.
Biorąc pod uwagę powyższe fakty żądamy od Państwa natychmiastowego usunięcia ww.
wpisów oraz zabezpieczenie ich w celu dalszego postępowania. Z uwagi na ciężar i wagę
zarzutów opisywanych na Państwa forum wobec Naszego Klienta zastrzegamy sobie
prawo do podjęcia innych działań prawnych związanych z ww. wpisami.
Wygląda mi to na probe zastarszenia bardziej. Jakie jest Wasze zdanie? Co powinienem zrobic, a co nie? Pozdrawiam
działali w zamiarze ewentualnego popełnienia czynu pomówienia, ponieważ w takim
przypadku można wykazać, iż uruchamiając serwis co najmniej przewidywano, że jego
użytkownicy będą dopuszczali się tego czynu, a pracownicy serwisu godzili się z tym
faktem.
Biorąc pod uwagę powyższe fakty żądamy od Państwa natychmiastowego usunięcia ww.
wpisów oraz zabezpieczenie ich w celu dalszego postępowania. Z uwagi na ciężar i wagę
zarzutów opisywanych na Państwa forum wobec Naszego Klienta zastrzegamy sobie
prawo do podjęcia innych działań prawnych związanych z ww. wpisami.
Wygląda mi to na probe zastarszenia bardziej. Jakie jest Wasze zdanie? Co powinienem zrobic, a co nie? Pozdrawiam