Forum 'czarnorynkowe'

• Autor wątku Autor wątku Tadzik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tadzik

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
18
Witam!
Mam takie dosyć skomplikowane pytanie:
Otóż załóżmy że jest taka sytuacja że : istnieje forum na którym kontaktują się złodzieje kart kredytowych i inne 'przekręty' , na forum mają możliwość oferowania swoich usług i wymiany informacjami , doświadczeniami itp. Lecz nie są ujawniane prywatne dane jak np. nr-y kart kredytowych czy hasła do banków elektronicznych.
Przy czym mogą płacić za usługi korzystając z możliwości forum , oraz mogą wykupić ubezpieczenie u Administratora że w przypadku gdy zostaną oszukani (poprzez płatność na forum ) i będzie to udowodnione , admin zwróci oszukanemu stracone pieniądze. Zaznaczam tutaj jednak że admin nie będzie korzystał ze skradzionych kart i innych usług oferowanych na forum , będzie zarabiał jedynie na owych ubezpieczeniach.
I tu moje pytanie - Czy zachowanie admina będzie jakiegokolwiek rodzaju przestępstwem ?
Co powinien robić i czego się wystrzegać aby utrzymywać się z dochodów forum nie łamiąc przy tym prawa ?

[cytat="Tadzik"] ....Przy czym mogą płacić za usługi korzystając z możliwości forum , oraz mogą wykupić ubezpieczenie u Administratora że w przypadku gdy zostaną oszukani (poprzez płatność na forum ) i będzie to udowodnione , admin zwróci oszukanemu stracone pieniądze. Zaznaczam tutaj jednak że admin nie będzie korzystał ze skradzionych kart i innych usług oferowanych na forum , będzie zarabiał jedynie na owych ubezpieczeniach.[/cytat] a skąd niby będą te pieniądze jak nie pochodzące z przestępstwa...?:)

po drugie wiedząc o takim a nie innym dzialaniu forum, o tym kogo ono skupia,i jakie informacje są tam wymieniane nie reagując pomagasz przestępcom ,a to też jest karalne...tym bardziej ,że korzystasz z owoców ich oszustw....

[cytat="Tadzik"] I tu moje pytanie - Czy zachowanie admina będzie jakiegokolwiek rodzaju przestępstwem ?
Co powinien robić i czego się wystrzegać aby utrzymywać się z dochodów forum nie łamiąc przy tym prawa ? [/cytat] ale tutaj jest łamanie prawa czynem ciąglym w celu osiągnięcia korzyści materialnych...

No ok , ale skąd ja to mam wiedzieć że to będą pieniądze z przestępstwa ?
Nie sprawdzam ich na tyle ;) a poza tym to raczej nie moja sprawa skąd mają pieniądze :?
Przecież nie mam 100% pewności że rzeczywiście handlują czym wiemy że handlują :)
A jeśli wpisze w regulaminie (przed wejściem na forum) że nie biore odpowiedzialności za to co kto sprzedaje itp. to to mnie nie zabezpieczy ?
A nawet jeśli to będzie strona dla amerykanów i ogólnie międzynarodowa ?

Nie moge ci powiedziec jak omijac prawo, bo byloby to niezgodne z regulaminem, ale moge powiedziec ci jak mozesz prowadzic legalna strone z zachowaniem prywatnosci utrudniajac aparatowi przymusu inwigilacje. Zachowasz w ten sposob prawo do prywatnosci.

Poszukaj hostingu w Rosji. Administruj przez ssh a nie cmsa na stronie. Tuneluj jeszcze przez inny kraj i po klopocie, jakbys mial jakies pytania zapraszam na priv.

janbugaj:
Nie dawaj rad jak omijac prawo!

Tadzik:
Prowadzac takie forum prosisz sie o klopoty - zastanow sie czy warto.

Powrót