Forum internetowe i konflikt z użytkownikiem

• Autor wątku Autor wątku kemo
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kemo

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam serdecznie. Mam nadzieję że do dobrego działu piszę ten post a w razie czego proszę o przeniesienie tematu do innego bardziej odpowiedniego. Otóż mam i mamy pewien problem z jednym użytkownikiem na forum branżowym odnośnie klimatyzacji i chłodnictwa. Jeden użytkownik na setki innych ciągle ma problemy i wprowadza awantury w różnych postach i tematach. Kończy się to tym że dostaje od moderatorów działu ostrzeżenia a po kilku ostrzeżeniach zostaje banowany ( usunięty z forum) ale za kilka dni powraca na forum pod innym loginem i adresem mailowym. Zachowuje się przez pierwsze posty OK ale po jakimś czasie puszczają mu nerwy i znowu zaczyna utarczki słowne po między użytkownikami i dostaje kolejnego bana. Problem jest tego typu że administrator nie może zrobić blokady po adresach IP ani innych programach komputerowych i tak się zastanawiamy czy istnieje jakiś kodeks artykuł notka prawna która mogłaby pohamować, zaprzestać takiemu działaniu przez natarczliwych użytkowników którzy za karę zostali usunięci z forum. Ten osobnik jest niechciany na forum i w sumie nie umiemy się go pozbyć. Czy istnieje jakiś paragraf prawny który da nam bezpieczeństwo od takich sytuacji? Może prawnicy wiedzą coś w tym temacie a może admin tego forum może mi coś poradzić? Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam

Powrót