forum !!!!

• Autor wątku Autor wątku jan1964v
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jan1964v

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
To forum to tzw.wypłakalnia brak odpowiedzi na liczne ważne pytania -"jakie to forum prawne, każdy pisze o tym, co kiedyś sam przeżył a gdzie tu porady prawników :mad:

Mój znajomy odbywa areszt tymczasowy (sankcja), ponieważ został pomówiony przez kogoś o handel narkotykami. Miał przeszukiwanie w domu i nic nie znależli u niego...czy mogła bym podać jakiś list jego mamie?.w jaki sposób moge mieć z nim kontakt? czy byłaby możliwość by wczesniej wyszedł niż te trzy miesiące?..jak mam wiedzieć, ze go dobrze traktują tam chociaż? błagam o odpowiedz!

jan1964v napisał:
To forum to tzw.wypłakalnia brak odpowiedzi na liczne ważne pytania -"jakie to forum prawne, każdy pisze o tym, co kiedyś sam przeżył a gdzie tu porady prawników :mad:

A skąd oczekiwanie, że ktoś tu gwarantuje porady prawników?
Takie oczekiwanie to raczej nieporozumienie. Odpowiedzi na forum (tak jak i pytania) są dobrowolne i nikt niczego nie gwarantuje.

Z regulaminu forum:

§1 ForumPrawne.org służy do prowadzenia dykusji, wymiany poglądów i opinii oraz wzajemnej pomocy w zakresie danych działów tematycznych forum. Ich przedmiotem może być tylko i wyłącznie prawo i jemu pochodne dziedziny.

§2
  1. ForumPrawne.org nie udziela pomocy ani porad prawnych. Jest jedynie platformą, dzięki której użytkownicy mogą sobie taką pomoc wzajemnie świadczyć.
  2. Użyte na stronach serwisu ForumPrawne.org zwroty "porady prawne" i "pomoc prawna" powinny być interpretowane tożsamo i być traktowane jako wsparcie w problemach związanych z prawem. Nie mogą być traktowane na równi z poradami prawnymi udzielanymi przez powołane do tego jednostki i instytucje.

§3 Prezentowane na forum poglądy, opinie i odpowiedzi na pytania prawne mają jedynie charakter informacyjny i pomocniczy i nie powinny być traktowane jako wiążące kogokolwiek.

kinguulaaa napisał:
Mój znajomy odbywa areszt tymczasowy (sankcja), ponieważ został pomówiony przez kogoś o handel narkotykami. Miał przeszukiwanie w domu i nic nie znależli u niego...czy mogła bym podać jakiś list jego mamie?.w jaki sposób moge mieć z nim kontakt? czy byłaby możliwość by wczesniej wyszedł niż te trzy miesiące?..jak mam wiedzieć, ze go dobrze traktują tam chociaż? błagam o odpowiedz!

Możesz wysłać do niego list na adres AŚ w którym przebywa. List będzie podlegał cenzurze.
O listach do aresztowanych jest odrębny wątek i tam proponuję poczytać.

Co do trwania aresztu to decyduje o tym organ prowadzący postępowanie.

Powrót