Z
Zioło
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 6
Ostatnio robiłam zdjęcia pewnej dziewczynie i jej chłopakowi. Nie wzięłam za to pieniędzy, była to raczej sesja 'zdjęcia za pozowanie'. Zgodziłam się na publikowanie moich zdjęć na ogólnodostępnym portalu internetowym, ale dziewczyna je przerobiła BEZ MOJEJ ZGODY! Usunęła z nich kolor by uzyskać efekt czarno-biały, kompletnie nie mając o tym pojęcia i oszpecając je tym samym. Prosiłam ją o usunięcie tych zdjęć i zaoferowałam nawet, że wyślę je jej w takiej wersji w jakiej by chciała, ale kompletnie to zignorowała. Gdzieś na tym forum znalazłam informację, że to fotograf nabywa prawo do zdjęć, więc czy mam rację przypuszczając, że dziewczyna dopuściła się łamania praw autorskich?
Na dodatek na zdjęciach znajduje się mój podpis, a zdjęcia przerobione przez dziewczynę wyglądają naprawdę fatalnie i obawiam się również o moją reputację...
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc
Na dodatek na zdjęciach znajduje się mój podpis, a zdjęcia przerobione przez dziewczynę wyglądają naprawdę fatalnie i obawiam się również o moją reputację...
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pomoc