Fotolia.pl - problem z wyborem licencji

• Autor wątku Autor wątku 123werert
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
1

123werert

Ja tez mam pytanie dotyczące licencji z fotolli.
Odpowiedzi typu "proszę zapoznać się z licencją" nie są za bardzo pomocne.
Jeśli zapoznanie się z licencja rozwiewałoby wątpliwości to forum nie byłoby potrzebne.

Planuję zakup zdjęć i nie wiem, czy mogę je wykorzystywać jako wzoru do wytwarzania swoich wyrobów.

Czytanie licencji niewiele mi pomogło. Jeśli ktoś się zna na licencjach Fotolli to proszę o pomoc.

123werert napisał:
... Czytanie licencji niewiele mi pomogło. ...
Zwróć się zatem do Pomocy tamtego portalu, a jak widzę licencje są bardzo przejrzyście omówione.

Po co zatem jest to forum?
Myślałam, że po to, żeby pomagać osobom nie znającym się na temacie.
Rozumiem, że dla ciebie są przejrzyste.
Gdyby były dla mnie, to bym nie szukała pomocy na forach.

To nie jest forum o licencjach jakiegoś portalu, a umiejętność czytania ze zrozumieniem prostych tekstów nabywa się w szkole podstawowej. Szczególnie, że jest to tam wyłożone łopatologicznie. Tutaj możesz rozwiać wątpliwości czy konkretne zapisy w licencji są zgodne z polskim prawem.

Ostatnia edycja:
Umiejętności czytania licencji nie nabywa się w szkole podstawowej.
W szkole podstawowej czyta się wiersze i lektury. Nie pamiętam w nich języka prawniczego.
Przykro mi, większości nie rozumiem.
Jeśli forum polega na odsyłaniu pytających na inne strony i dawaniu rad: poczytaj, to po prosu źle trafiłam.
Widzę, że w większości wątków tak się to kończy.

Zamiast tyle razu pisać, że jestem głupia wystarczyłoby mi odpowiedzieć jak to jest z tą licencją. Byłoby szybciej.
Serdecznie dziękuję.

123werert napisał:
... Zamiast tyle razu pisać, że jestem głupia ...
Wymagania to w realu za kasę tutaj trochę więcej własnej inicjatywy i pokory.
Na dole tamtej strony znajdź Usługi > Jak kupować > Rozmiar i licencja , których potrzebujesz > Dowiedz się wiecej, dalej czytaj uważnie i ze zrozumieniem. Nie jesteśmy suportem tamtego portalu.

PS.
To jest prosta sztuka samodzielnego uzyskiwania informacji.

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót