Fotoradar ale ani policja ani straż

• Autor wątku Autor wątku qbapiasek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Q

qbapiasek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam
Mam pytanie które jest ważne dla mnie :) przed chwilą jadąc w olsztynie miastem ul. Sikorskiego chyba fotoradar zrobił mi zdjęcie :? no ale zawróciłem pojechałem sprawdzić ile tam jest ograniczenie (było 70 ja ok 85 jechałem) i patrze że to ani policja ani straż miejska tylko jakiś kolo siedzi w samochodzie jakimś z firmowymi oznaczeniami jakiś tam mocowań ale ani straży ani policji czy to możliwe ?

Do tego mam pytanie czy fotoradar przenośmy może stać w miejscach gdzie nie są wyznaczone punkty kontroli prędkości ??? Bo ten tak stał

[cytat="qbapiasek"]
Do tego mam pytanie czy fotoradar przenośmy może stać w miejscach gdzie nie są wyznaczone punkty kontroli prędkości ??? Bo ten tak stał[/cytat]

:lol: :lol: a to trzeba jeździc zgodnie z przepisami tylko w miejscach gdzie mogą stac fotoradary lub patrole Policji?

oczywiste jest że nie :lol:

Ale to chyba nie ja stworzyłem taki zapis że kontrole nie mogą odbywać się wszędzie a tylko w wyznaczonych miejscach :!:

jaki zapis? w jakim przepisie wyczytałes że muszą by specjalne wytypowane miejsca do kontroli ??? - nie ma takiego przepisu...

wystarczy wejść na stronę policji i tam jest lista miejsc gdzie można kontrolować prędkość a w innych miejscach mogą zatrzymać i kontrolować trzeźwość i takie tam inne

Było to nieźle nagłośnione jakoś latem czy jesienią że policja wychodzi z krzaków

to znaczy ???

No i jak to jest pomijając fakt czy mogą tam czy nie, może to robić ktoś inny a nie policja czy straż

[cytat="qbapiasek"]to znaczy ???

No i jak to jest pomijając fakt czy mogą tam czy nie, może to robić ktoś inny a nie policja czy straż[/cytat]

Wdepnąłem tu przypadkiem i widzę, że mam coś do zrobienia.
Zapraszam wszystkich na stronę http://www.korkonet.i7.pl/forum/

Jest tego dużo i dokładnie, po polsku pisane, wiele też linków do pomocnych stron. :ok:

Powrót