Freizügigkeitsbescheinigung dla matki i dziecka

• Autor wątku Autor wątku anka.k
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anka.k

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, w sierpniu tego roku przeprowadzilam sie z corka do jej ojca. Moj narzeczony nie jest niemcem ale mieszka tutaj od ponad 30lat, ma staly pobyt itd (nie moze przyjac obywatelstwa poniewaz ma 'nierozliczony' pobyt w wojsku w swoim kraju). W urzedzie dla obcokrajowcow odmowiono mi i corce wydania freizügigkeitsbescheinigung, poniewaz narzeczony zyje z socjalu. 2dni predzej nasza pani z jobcenter dzwonila do tego urzedu i powiedziano jej ze dziecko dostanie zgode na 100% a co do mnie nie wiadomo. Dodam ze corka jest urodzona w Polsce. Obecnie jestem w ciazy (22tydzien), dziecko zostalo juz uznane przez ojca, moje ubezpieczenie placimy sami od listopada - wtedy skonczylo sie w Polsce, corka ma rodzinne z tata. Nasza sytuacja jest bardzo ciezka, od 1grudnia jobcenter bedzie placil, tylko 1/3 czynszu, boje sie ze wlasciciel wyrzuci nas na bruk :(
Obecnie oddalismy sprawe do prawnik od spraw obcokrojowcow, moze to jednak troche potrwac, dlatego prosze o odpowiedz czy jest szansa ze dostaniemy z corka freizügigkeitsbescheinigung, zanim drugie dziecko przyjdzie na swiat?

Z gory dziekuje za odpowiedz

pewnie ze odmawiaja tym bedacym na socjalu Freizügigkeitsbescheinigung
tak samo jak nie moze starac sie o obywatelstwo Niemieckie(bo pobiera socjal)

nie rozumiem nawet nie jestescie malzenstwem..niech idzie do pracy!!

Obecnie ma prace z jobcenter ale tego nawet nie licze bo to jest 1€ job, od stycznia moze tam zostac na normalnych warunkach na reke bedzie dostawal okolo 1200€ ale z tego co czytalam to musilby miec duzo wieksze zarobiki.

Powrót