fundacja niewinnie skazanych czy coś tego typu

• Autor wątku Autor wątku Hardi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Hardi

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam!

Czy istnieje jakaś fundacja niewinnie skazanych czy coś tego typu? Jestem naprawdę niewinny, a otrzymałem wyrok, praktycznie bez żadnych dowodów. Były 3 rozprawy, ja po pierwszej już wiedziałem, że otrzymam wyrok, bo sędzią od samego początku zachowywał się jak prokurator, był negatywnie do mnie nastawiony, oddalał pytanie zadane przeze mnie, nawet odpowiadał za świadków itd. Mój proces to była kpina. Niestety nie miałem prawnika, wziąłem dopiero przy apelacji, ale mój prawnik praktycznie nic nie robił, to ja byłem bardziej zaangażowany, no i apelacja została odrzucona :(

pozdrawiam serdecznie

Jeżeli zapadł już wyrok w II inastancji, to może spróbuj złożyć kasację do Sądu Najwyższego :?:
Możesz napisać również do Rzecznika Praw Obywatelskich. Uderz także do HFPC :ok: Są bardzo pomocni, ale ze względu na brak funduszy nie mogą zajmować się wszystkimi sprawami (czasem warto zwrócić się z prośbą o pomoc kilka razy :ok: )
Możesz się zgłosić rówież do Stowarzyszenia Interwencji Prawnej (w Warszawie - nie wiem, czy w innych miastach istnieje coś podobnego)

jak jesteś z Poznania to polecam Studencką Uniwersytecką Poradnie Prawną przy UAM, w innych większych miastach też działają takie poradnie.

Jeśli to nie pomoże proponuję napisać skargę do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. To ostateczna droga po wyczerpaniu drogi prawnej w Polsce. W internecie znajdziesz bez problemu wszystkie informacje na ten temat wpisując w google "skarga do trybunału"

Powrót