Fundusz Alimentacyjny - Komornik

• Autor wątku Autor wątku Paw32
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Paw32

Użytkownik
Odpowiedzi
111
witam, proszę o informację, dostałam pismo od komornika o treści"
komornik ..... wzywa wierzyciela do złożenia stosownego oświadczenia co do dalszego toku postępowania tj. czy podtrzymuje dalsze prowadzenie postepowania egzekucyjnego oraz w jakim zakresie .

w piśmie wierzyciel: 1. Burmistrz Miasta Fundusz Alimentacyjny
2. Igor ( mój syn)

Proszę inforomację, czy na to pismo do komornika odpowiada tylko 1. Burmistrz , Fundusz , czy musi też odpowiedzieć na nie mój syn????

komornik ..... wzywa wierzyciela

Jest to pismo kierowane do wierzyciela alimentacyjnego i on powinien na nie odpowiedzieć. Ty dostałeś tylko kopię tego pisma w celach informacyjnych.

Pod treścią tego pisma powinna być adnotacja : " Do Wiadomosci : 1) ......., 2) ...... ".

Wanda67 napisał:
Ty dostałeś tylko kopię tego pisma w celach informacyjnych.
Nie. Autorka tematu napisała, że wierzycieli jest dwóch. Prawdopodobnie postępowanie egzekucyjne dotyczy wpłat dokonywanych przez Fundusz w miejsce rodzica (wierzyciel nr 1) oraz dziecka w zakresie kwoty alimentów niewypłacanej już przez Fundusz (wierzyciel nr 2). Taka sytuacja może mieć miejsce gdy alimenty na dziecko są ustalone wyższe niż kwota gwarantowana przez Fundusz (najczęściej 500 złotych). Wracając do pytania to wezwanie dotyczy obu wierzycieli w tym także i małoletniego dziecka. Na pismo to trzeba odpowiedzieć. Wcześniej można skontaktować się z komornikiem by dokładnie wyjaśnił sytuację.

Powrót