gdy praca mi sie nie oplaca

• Autor wątku Autor wątku siczku
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

siczku

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
14
Witam, pracuje w holandii juz 2 lata a co za tym idzie juz niedlugo nie przedluza mi umowy i bede musial ubiegac sie o zasilek. Nie chce oszukiwac urzedu w holandii a chce wrocic do polski wiec mysle o zasilku z transferem. Tylko ze z tego co wiem to bede sie musial zarejestrowac w pup i przychodzic sie podpisywac i tu moje pytania.
1. 700e to okolo 3000zl a bez wyksztalcenia nie ma szans by mi zalatwili prace z takim zarobkiem, czy moge odmowic jej skoro mi sie zwyczajnie nie oplaca?
2. Czy jesli dadza mi prace do ktorej pojde i powiedzmy szef po kilku dniach stwierdzi ze sie nie nadaje i mi podziekuje to czy odzyskam zasilek z nl?

Jeśli zarejestrujesz się w UP z transferem zasiłku, będziesz posiadal status osoby poszukujacej pracy (nie mylić że statusem osoby bezrobotniej), a ci są traktowani co do zasady bardziej łagodnie. Myślę że na siłę nikt nie będzie ciebie uszczesliwial proponując pracę.

Jak masz fach w ręku i chcesz już zostać w PL to nie ma co się zastanawiać tylko wystąpić o środki na własną DG i działać na własną rękę

Powrót