Gdzie ma dziecko prawo przebywać? Polska czy niemcy?

• Autor wątku Autor wątku iwonap.80
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iwonap.80

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Proszę, jesli ktoś wie jak to wygląda to proszę o pomoc. Już kiedyś pisałam, że urodziłam dziecko w niemczech które na dzień dzisiejszy ma podwójne obywatelstwo.Ja będąc w trudnej sytuacji( bez pracy) wróciłam do polski, ale ojciec dziecka nie zezwolił aby dziecko opuściło kraj i wróciłam do polski bez niego.Ojciec dziecka obiecał że jak tylko znajdę pracę i wyremontuje mieszkanie odda mi synka. Minęło już 2 lata a nadal nie odzyskałam dziecka bo ojciec nie zezwala na jego powrót do polski. Była już u adwokata, ale ten tylko skasowała pieniądze za rzekomą poradę i nic mi nowego nie powiedział. Chciała bym się dowidzieć czy jeśli ja, jako matka, nie mam ograniczonych praw, mogę zatrzymać synka w polsce mimo że ojciec niemiec, nie zezwala to? Dziecko ma już 7 lat i chodzi do pierwszej klasy w niemczech. Przyjeżdża do polski na wakacje i wszystkie święta, mówi też po polsku i chciałby tu mieszkać...W polsce też miałby dobry dom i opiekę. W końcu obydwoje mamy prawo go wychowywać, i chciała bym aby mój synek był jednak przy mnie... Prosze , co ma mam robić? Dziękuję z góry

Powrót