gdzie moge dowidzieć się gdzie przebywa osadzony ?

• Autor wątku Autor wątku dsaw01
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
dsaw01

dsaw01

Użytkownik
Odpowiedzi
194
witam
dostalem adres do kolegi ktory jest juz skazany wyrokiem przybywal 2 tyg temu w as. tylko ze mial stawac na komisje i moze dali mu półotworek
z tym ze jak mu dali to nie wiem gdzie

moje pytanie jak moge sprawdzic gdzie opecje przebywa ?
mam jego dane ojca itp

czy jak zadzwonie do ostatniego miejsca jego pobyty to udziela mi tam taka informacje gdzie obecnie przebywa ?
jesli to nie ten dzial prosze o przeniesienie

Dowiesz się od osadzonego (listem) jak będzie chciał to napisze, ewentualnie od rodziny, Ty nie jesteś uprawniony aby uzyskać taką informację.

ale adres musze miec zeby do niego napisac ???????????????

co napisze arek nowak zaklad kary ?????
na kopercie ??

Dowiesz się od osadzonego listem

czy pan w ogole przemyslal to co napisal ?

jak do niego napisze to po co mi jego adres skoro do niego napisalem to chyba mam jego adres lol ;/

imie mam nazwosko mam syn mam
tylko adresu zakladu karnego nie mam ;/ obecnie nowego

jak napisze na stary adres to mi odesla list ....

to mam do szystkich zakladow karnych w pl napisc ^^

chyba jako kolega moge sie dowiedziec ?
nie ma on rodziny...

Ostatnia edycja:
Nie rozumiesz dalej ? Tylko rodzina się dowie gdzie przebywa osadzony bądź Ty jak on do Ciebie z ZK napisze, czytaj ze zrozumieniem człowieku... Nikt nie poda byle komu informacji o osobie bo tak tamta osoba chce, może nie znasz adresu bo osadzony sobie tego nie życzy i tyle, porozmawiaj z rodziną osadzonego bądź czekaj na list od niego (na liście masz dane) jeśli i tego postu nie przeczytałeś ze zrozumieniem to poczekaj może ktoś inny Ci odpowie, ja nie mam zamiaru Ci tego tłumaczyć dlaczego byle który kolega nie może poznać adresu osadzonego.
weight napisał:
czy jak zadzwonie do ostatniego miejsca jego pobyty to udziela mi tam taka informacje gdzie obecnie przebywa ?
Przez telefon możesz sobie pizze zamówić
w podobnym temacie post jednego z naszych użytkowników tegoż forum idealnie pasuje do tej odpowiedzi, czyli nie. ;)

aaa ok juz zrozumialem

czyli mam napisac do wszyskich zakladow karnych w pl

bez sensu bo i tak i tak sie dowiem gdzie jest wystarczy do wszystkich napisac

tylko po co mam tracic na 10 listow
pozdrawiam
on nie ma mojego adresu......

ale co to za tajemnica jak mozna to latwo sprawdzic ? piszac do wszyskich zakladow karnych z jego danymi ??
jak sobie nie rzyczy to moze go nie odbierac tak ?
ok dzieki

ide sie przejzc bo jak widze te prawo polskie to zygac mi sie chce ;p

Ostatnia edycja:
Taka tajemnica, że kolega niekoniecznie musi odpisać, nawet jak trafisz na odpowiedni zakład. A nikt inni Ci nie udzieli informacji.

przynajmniej bede wiedzial ze list dotarl

zreszta w okregu moim sa tylko 2 zaklady polotwarte bo przewaza zawsze najblizej miejsca zamieszkania

pozdrawiam

zdaje sobie z tego sprawę.
napisalem list mam nr nadania jesli przypadkiem by go nie bylo tam to list cofną na bramię już ? w sensie ze nikt go nie bedzie otwieral jesli go nie bedzie ?
to polecony list

najlatwiej chyba sprawdzic idąc i mowiac ze mam paczke dla skazanego jesli jej nie przyjma to znaczy ze go nie ma ^^

Powrót