gdzie moze zameldować sie bezdomny?

• Autor wątku Autor wątku olo79
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
O

olo79

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam serdecznie!mam problem,jestem osobą pracujaca,płace podatki itp.pokłuciłem sie z rodzicami,w zwiazku z tym wymeldowali mnie ze stałego miejsca zameldowania,a ja głupi,sie pod tym podpisałem.teraz mieszkam z żona i dzieckiem u teściowej,tylko jest taki problem,że mieszkanie jest bez prawa lokatorskiego i czeka tylko na eksmisje!(tesciowa narobiła długów i juz jest nawet wyrok eksmisyjny i czeka tylko na przydział mieszkania socjalneo).Ja pracuje jako kierowca i problem polega na stróżach prawa,sprawdzaja mnie czesto i zawsze ten sam problem-brak zameldowania!co moge z tym zrobić??gdzie sie zameldowac,chociaż czasowo?dopuki nie znajde jakiegoś mieszkania.pilnie prosze o pomoc i z góry bardzo dziekuje!!!

Masz obowiązek zameldować się tam gdzie mieszkasz, czyli u teściowej.

Witam serdecznie Flicka.tak wiem o tym,ze mam taki obowiazek,tylko,ze tesciowa ma wypowiedziana umowe najmu mieszkania i tez tu mieszka tak takjaby jej tu nie było,w tym problem.

Jeśli umowa najmu jeszcze obowiązuje, to teściowa, jako osoba posiadająca tytuł prawny do lokalu, może cię zameldować.

Jeśli natomiast w toku postępowania meldunkowego nikt nie może się wykazać ani własnością lokalu, ani tytułem prawnym do niego, to należy zameldować się w drodze decyzji administracyjnej. Wpisz to hasło w google i pojawią się odpowiednie procedury, np. http://www.um.warszawa.pl/v_syrenka/wom/index_karta.php?adres=231

Witam ponownie!ślicznie dziekuje,za zainteresowanie i odpowiedz.Wybiore sie do urzędu i powołam sie tymi ustawami,które mi wysłałaś.życze zdrowych i wesołych świąt i jeszcze raz bardzo dziękuje!!!

Powrót