Gdzie można strzelać klamką?

• Autor wątku Autor wątku paweu8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paweu8

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
26
Myślę się nad kupnem jakiegoś pistoletu(broni palnej) w celach rekreacyjnych. Gdzie i do czego mogę nim srzelać. Czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności gdy będę strzelał np. do tarczy przymocowanej do drzewka na własnym podwórku?
Czy można strzelać w lesie, głównie chciałbym w lesie na działce? Oczywiście z zachowaniem szczególnej ostrożności, i posiadając pozwolenie na broń.

to starając się o pozwolenie na broń nie nauczyli gdzie i w jaki sposób z niej będzie mozna korzystać...?

Markiz32 napisał:
to starając się o pozwolenie na broń nie nauczyli gdzie i w jaki sposób z niej będzie mozna korzystać...?

Sądzę, że autor wątku miał na myśli tzw. "wiatrówkę" o niewielkiej prędkości początkowej pocisku.
Chociaż użycie sformułowania "broń palna" sugeruje raczej to o czym myśli Markiz32.

Nie, mam na myśli krótką broń palną, a nie żadną tam wiatrówkę, ale chętnie się dowiem też gdzie można i nią strzelać. Pozwolenia jeszcze nie mam.

No niestety nie znalazłem.

paweu8 napisał:
No niestety nie znalazłem.

Nie znalazłeś adresu odnośnika?

Wiedza która interesuje Ciebie akurat mi nie jest do niczego potrzebna.
Bez trudu natomiast odnalazłem informacje, które Ciebie interesują na wskazanych stronach.

Trochę więcej zaangażowania! :)

Powrót