Gdzie najczęściej z AŚ Łódź ?????

• Autor wątku Autor wątku mag25
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

mag25

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
28
Mam pytanko czy orientuje się ktoś gdzie są przenoszeni skazani po raz pierwszy z AŚ z Łodzi , chodzi mi o miejscowość?????

ale to chyba jest uzależnione od miejsca zamieszkania aresztowanego,choćby teoretycznie.Może Łęczyca,a może sama Łódź?

Mag 25 moj chłopak jest w AS łódź, i mowił mi że najczęsciej z tamtąd wywoża do Sieradza.

Acha on jest z Łodzi. A jakie sa te ZK( Łęczyca czy Sieradz) zamknięte czy otwarte. Czy może byc możliwość żedy trafił np do Bydgoszczy lub gdzieś dalej??

Zakład Karny w Sieradzu może pomieścić 776 osadzonych mężczyzn. Jest jednostką typu zamkniętego z oddziałami typu półotwartego dla młodocianych i odbywających karę po raz pierwszy oraz aresztu śledczego. W wyodrębnionym oddziale terapeutycznym przebywają osoby z niepsychotycznymi zaburzeniami psychicznymi lub upośledzone umysłowo (87 miejsc). Służbę w sieradzkim więzieniu pełni 254 funkcjonariuszy. Zatrudnieni są również pracownicy cywilni.

Podczas odbywania kary osadzeni mogą korzystać z biblioteki, 5 świetlic i 2 boisk sportowych. Świetlica centralna pełni także funkcję kaplicy.

ZK w Łęczycy został zlikwidowany w 2006 r.

Powrót