N
nazaar
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 3
Witam wszystkich serdecznie! Widziałem na forum podobne tematy, ale o żadnym z nich nie wiem na czym stanęło. Czy moglibyście pomóc mi w kłopotach? Chodzi o rozwiązaną rok temu umowę i przeniesienie numeru do Play. Okazuje się, że niepoprawnie zaznaczyłem opcje "z końcem okresu rozliczeniowego" zamiast "z końcem promocji" i teraz Orange przekazało mój "dług", na który składać ma się głównie nota obciążeniowa za zerwanie umowy - ok. 351 zł, i o którym przez rok nie wiedziałem przemiłej firmie Get Back SA. Jakoby otrzymywałem wezwanie do zapłaty wcześniej od Orange, zwykłym listem, nie poleconym. W istocie nic nie dostałem, o niczym nie wiedziałem, choć znając reputację Orange trochę spodziewałem się tego typu zagrywek. Teraz wydzwania windykator, straszy e-sądem w Lublinie i powiększaniem, nie wiem na jakiej mocy (po moim pytaniu o podstawę prawną tegoż procederu przemiła rozmówczyni zakończyła rozmowę) długu o 100 zł. Nic jeszcze nie zapłaciłem. Czy ktoś ma jakieś sukcesy na froncie walki z rzeczonymi gangami w podobnych sytuacjach? Z góry dziękuję za morały obrońców wielce pokrzywdzonych wierzycieli (niechaj Prawo ma Was w swej opiece).