GETBACK- problem po splacie

• Autor wątku Autor wątku Syberianus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Syberianus

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
Witam
Splacalem przez rok zadluzenie- komornik potracal praiwe 500zł z konta. W tym miesiacu pobral tylko 30zł i splata miala sie juz skonczyc. Przed godzina otrzymalem pismo od GETBACK ze moj dlug wynosi jeszcze 864zł. Nie wiem co robic, prosze o jakas rade. Z gory dziekuje

jak komornik wyda postanowienie że postepowanie zakończyło się spłaceniem zasądzonej należności, adnotuje to na tytule wykonawczym i wrzuca do archiwum. wówczas "niezbilansowane odsetki", "inaczej czasowo zaksięgowane" wpłaty i tym podobne smieszne tłumaczenia z żądaniem dopłaty mogą sobie wsadzić w...

Dzieki za odpowiedz. Splata miala zakonczyc sie 15.11.2013 i w tym miesiacu pobrano tylko 30zł ( zawsze bylo 500zł) i mialbyc koniec. Komornik nie przyslal mi jeszcze postanowienia ze postepowanie zakończylo sie spłaceniem zasądzonej należności-nic mi nie przysłał.
A GETBACK wysłał pismo 16.11.2013 , które otrzymałem 23.11.2013 w którym to informuja mnie ze bezzwłocznie musze wplacic do 18.11.2013 (ternin nieprzekraczalny) 864zł :/

skoro komornik egzekwuje - to niech egzekwuje i zakończy postępowanie. przynajmniej będziesz miał pewnośc, że nie zapłacisz drugi raz za to samo. komornik to przy firmach windykacyjnych wzór uczciwości.
zresztą z reguły nie można im (komornikom) nic zarzucic, ot stanowczo egzekwują wykonanie wyroków sądowych. nieliczne wyjątki to kanalie, ale to mozna zliczyć na palcach ręki. tyle że o tych przypadkach głośno, stąd wydaje się że komornik to taki diabeł wcielony

Syberianus napisał:
A GETBACK wysłał pismo 16.11.2013 , które otrzymałem 23.11.2013 w którym to informuja mnie ze bezzwłocznie musze wplacic do 18.11.2013 (ternin nieprzekraczalny) 864zł :/
a jak nie wpłacisz to co ci zrobią? do komornika z tym pójdą? :D

Dziwie sie tylko ze skoro zabral "ostatnie" 30zł to nie otrzymałem pisma o zakonczeniu postepowania no i jeszcze ten GETBACK:/

zadzwoń do komornika, zapytaj. nie ugryzie cię

W poniedzialek sie wybieram bo dzis sobota, za pozno ale napisalem na forum zeby uzyskac jakies informacje za ktore oczywiscie bardzo dziekuje

Syberianus napisał:
Dziwie sie tylko ze skoro zabral "ostatnie" 30zł to nie otrzymałem pisma o zakonczeniu postepowania no i jeszcze ten GETBACK:/

A kiedy komornik pobrał Ci te środki z konta? Może nic jeszcze Tobie nie wysłał, bo papierów nie zdążył jeszcze "przemielić".

Powrót