Getback SA nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku xus12
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xus12

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
"W zwiazku z nabyciem Państwa zobowiazania przez easyDebt NS FIZ skierowalismy do Panstwa pismo - prosimy o wplate wskazanej na nim kwoty na nr ...
GetBack S.A. tel. 883330270"
Wstaję dzisiaj rano i dostaję taki sms, bardzo mnie on zdziwił. Z tego co przyczytałem to muszę mięc jakies długi, których sobie nie przypominam. Co mam robić? Czekać na list i płacić? Dlaczego nie napisali kwoty w sms?
Pozdrawiam i dziekuje za pomoc

czekaj na dalsze ruchy, nie dzwoń do GB,

Jestem studentem i to poza miejscem mojego stałego zamieszkania i tym bardziej się obawiam..mogą to być jakieś wielkie kwoty?

no to zadzwoń i dowiedz się czy chodzi o twoją osobę,

Zadzwoniłem do nich na ten numer, i się mnie spytali o imie i nazwisko to podałem, i sie spytali czy znam jakiegoś Grzegorza S*** a ja mówie że nie (bo naprawde takiego człowieka nie kojarze). A oni się pytaja czy długo mam ten numer telefonu a ja no że juz od paru lat. To oni że to pomyłka i że przepraszają, sprawa zostaje cofnięta i że pismo nie idzie do mnie tylko do ww. Pana.
Czy już mogę być spokojny czy jeszcze jakieś niespodzianki moga mnie spotakć? :)

Są firmy i firmy, GetBack ma szczególną politykę postępowania z jej ofiarami. Nauka płynąca z życia: "nie wierzyć, w nawet jedno wypowiadane/pisane przez GetBack słowo." Dla mnie słowo GetBack jest synonimem słowa kłamstwo. Jeśli coś Ci tam powiedzieli, to moja rada jest taka, nie wierz w to. W sumie to Ci mogę tylko napisać, nie denerwuj się za bardzo ciągłym nękaniem telefonami. Niestety to przed Tobą niezależnie od tego jak się nazywasz i gdzie mieszkasz.

Ano niestety @Alladyn_A tak może być. Niby takie właśnie problemy miała częściowo rozwiązywać rejestracja numerów telefonów, ale nie rozwiązuje. A byłoby tak prosto - nie życzę sobie telefonów od (abonent) i już. Operator mógłby wycinać. Właściwie to nie wiem po co ją wprowadzono.

No nic, póki co jestem szczęśliwy :D sam wiem że nawet na mnie nie ma żadnych umów ani nic, więc nie wiem na jakiej podstawie mieliby coś ściągać. Jeżeli coś się bedzie działo, to dam znać. Dziekuje za pomoc :)

Powrót