getBack

• Autor wątku Autor wątku kaczorek33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaczorek33

Użytkownik
Odpowiedzi
86
od stycznia 2015r, dostaję telefony, smsy, była wizyta inspektora terenowego firmy getBack z Wrocławia. Twierdzą, że podpiasłem umowę z getin Bankiem, ba nawet przysłali ksero tej umowy! Dane "moje" na tej umowie zgadzają się!
Tylko podpis nawet nie podobny do mojego! Żadnej umowy nie podpisywałem, ewidentne fałszerstwo! Jak pozwać getBack o odszkodowanie? Życzą sobie prawie 10 000 zł.

O odszkodowanie ich w takiej sytuacji nie pozwiesz, za to należy ich spuścić na drzewo z ich żądaniami. Dodatkowo koniecznie należy powiadomić policję o sfałszowanej umowie.

czyli mogą mnie nekać non stop?
przecież nie sposób nie odbierać telefonów? dzwonia z kilkunastu numerów

kaczorek33 napisał:
czyli mogą mnie nekać non stop?
przecież nie sposób nie odbierać telefonów? dzwonia z kilkunastu numerów
Odbierzesz, przekażesz informację że nie życzysz sobie ponownego kontaktu gdyż nie jesteś dłużnikiem, spokojnie i kulturalnie wyjaśnij sytuację z umową i zaznacz iż fakt dalszego nękania będzie zgłoszony do prokuratury. Jeśli nie będziesz na tym etapie krzyczał to może coś do nich dotrze gdyż być może trafi się ktoś z rozumem większym od kury i pojmie co mu przekazałeś.
Jeśli nie odpuszczą to kolejnym razem pozostaje odebrać, "3 słowa do ojca prowadzącego" bądź inne powitanie i dobranoc. Niestety grzecznie i z kulturą nie dasz wtedy już rady, mimo szczerych chęci.
Od strony prawnej - zgłoszenie na policję art. 190a kk plus art. 107 kw

Ostatnia edycja:
spokojnie wytłumaczyłem im efekt żaden...policja powiadomiona, nie za bardzo ma chęć działania... cytuję jesli ktoś przyjedzie i bedzie mnie straszył w domu wtedy wezwać patrol, smsy każdy może wysyłać... Czy warto zgłosić działanie getBack do prokuratury? A moze od razu do Sądu, jesli tak to do jakiego?

Złóż doniesienie do prokuratury jak wskazałem - art. 190a kk oraz 107 kw.
Przede wszystkim jednak złóż doniesienie w kwestii tejże sfałszowanej umowy.

dzięki tak zrobię :) pytanko prokuratura rejonowa czy okręgowa?

dzieki za info
zobaczymy jaki to bedzie efekt

marian.pazdzioch, nie sądzę, że za wiele da art 190a kk, kaczorek33, złóż doniesie do prokuratury w zakresie wyłudzenia i poinformuj o tym fakcie getback.

czyli 190a kk oraz wyłudzenie do prokuratury, a wejście na posesję pod moją nieobecność inspektora terenowego i zostawienie kartki w drzwiach, na pytanie kto mu pozwolił wejśc na posesję stwierdził, ze furtka była otwarta więc sobie wszedł...pod co można podciągnąć. Jako osoba poruszająca się o kulach czuję się bardzo zagrożony...

jimmybim napisał:
marian.pazdzioch, nie sądzę, że za wiele da art 190a kk,
To zależy jaki efekt końcowy chcemy osiągnąć. Jeśli wyrok skazujący - to jak najbardziej sie zgadzam, nie należy wtedy liczyć na cuda. Aczkolwiek wszczęcie sprawy z tego art., przesłuchania itp. sprawią, że getback da sobie na wstrzymanie. Zresztą gdyby wtedy nadal atakowali to po prostu robią pod siebie i bardzo komplikują swoją sytuację. Jak zapewne wiesz, poradziłem tę drogę celem efektu psychologicznego i zastopowania nękania. Nic nie pisałem, że będą wyroki skazujące.
kaczorek33 napisał:
czyli 190a kk oraz wyłudzenie do prokuratury,
190a kk oraz 107 kw plus wyłudzenie. Jak piszę wyżej - 190a kk to straszak psychologiczny, 107 kw to szansa by ktoś zarobił orzeczenie skazujące i zapłacił parę stówek.
kaczorek33 napisał:
a wejście na posesję pod moją nieobecność inspektora terenowego i zostawienie kartki w drzwiach, na pytanie kto mu pozwolił wejśc na posesję stwierdził, ze furtka była otwarta więc sobie wszedł...pod co można podciągnąć.
Podciągnąć to w tej sytuacji możesz spodnie jak paska nie zapniesz... Nie przesadzaj już z tymi oskarżeniami, zamiast wymyslać głupoty to pisz pisma takie jak trzeba (190a kk, 107 kw, wyłudzenie) i zanoś.

Powrót