Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Witam! Czy ktoś mógłby mi pomóc bądź doradzić co mogę w mojej sytuacji zrobić. Założyłam 6 lat temu gewerbe w Niemczech. Pomógł mi w tym pracodawca u którego pracowałam kilka dni i nie dostałam od niego wynagrodzenia więc wróciłam do Polski. Gewerby nie zamknęłam i nie rozliczałam się z podatków. Przez te 6 lat pracowałam w Polsce. Czy jest jakaś szansa żeby zamknąć gewerbe i uniknąć płacenia kosztów prowadzenia firmy przez ten okres? właściwie nie wiem jaka jest sytuacja w tej sprawie ( czy nie mam już żadnej kary do zapłacenia) bo wszystkie posty przychodzą na adres meldunku gdzie właściwie nigdy nie byłam.
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i to mój pierwszy post ...
Chciałbym się dołączyć do pytania mojego poprzednika, dlatego, że jestem w identycznej sytuacji .. Niewiem co robić, słabo znam niemiecki, napewno nie na tyle, żeby zadzwonić do niemieckiego urzędu i się dogadać swobodnie.
Jeżeli ktoś wie coś na ten temat, albo zna kogoś kto się zna na takich sprawach proszę o pomoc :help: