Gez Beitragsservice

• Autor wątku Autor wątku benzaiten
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

benzaiten

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,z gory przepraszam jesli owy post juz gdzies byl Naprawde szukalam i nie znalazlam,byc moze zle frazy wpisywalam.
Mam maly problem,wyjechalam do niemiec i wprowadzilam sie do mamy w 2011.10.01 oczywiscie zameldowalam sie w meldunkowym itp.Po 8 miesiacach wynajelismy z chloapkiem mieszkanie(jestesmy obydwoje na umowie jako osoby wynajmujace.) okolo 07.2012 on placil przymusowy abonament w tv.(wiem ze obowiazek platnosci jest ustalony prawnie na mieszkanie a nie ilosc mieszkancow.Moja mama przeprowadzila sie na nowy adres 2014 04. wiec bylam pewna ze z miesiacem 04.2014 zostalam automatycznie wymeldowana.zwiazku z tym zameldowalam sie na adres naszego mieszkania 2015.11 (wiem troche pozno ale zwyczajnie o tym zapomnialam,pozatym wszystkie listy i rachunki przychodzily na moj nowy adres)Teraz dostalam list Z GEZ(abonament na tv) ze mam wyruwnac dlug wysokosci 650 euro ktory jest naliczany od 2011 przepraszam za tak dluga historie..

Wiec teraz moje pytanie czy niemoge od dnia podpisanie umowy 07.2012 do dnia dzisiejszego prosic gez aby zwolnili mnie z danej kwoty gdyz oplacal ta kwote moj chlopak mieszkajac wraz ze mna pod tym samym adresem.??Dodam ze nigdy nie dostalam zadnej informacji listwonej do tej pory o tym ze musze co kolwiek placic.Prosze o Pomoc.

Zadaj to pytanie na forum niemieckim.

Rzeczywiście, pytanie o niemieckie prawa konsumenta powinny trafić na forum niemieckie.
Przeniesione.

Powrót