Gimnazjum

• Autor wątku Autor wątku Haelfte
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
H

Haelfte

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Dzień dobry.
Jestem jeszcze dzieckiem (15 lat) ale trafiłem tu nie bez powodu.
Ostatnio dopadła mnie grupa ludzi z równoległej klasy i powiedzieli że jeszcze raz zobaczą coś takiego * to dadzą mi wpi*****.
Istnieje na to jakieś poparcie prawne w paragrafie, lub inna forma kary czy upomnienia?
Prosze o pomoc

*. Chodzi oto że nie chcemy jechać z nimi na wycieczkę i piszemy o tym na forum ale oni to podglądają i im się to nie podoba.
Filip:-?

RE: Gimnazjum.

*****A więc jak sam Filipie zauważyłeś jestes jeszcze dzieckiem i takie sprawy musisz załatwiać z rodzicami a nie sam. To co zrobili twoi pseudokoledzy jest faktycznie przestępstwem (groźbą karalną art. 190 par. 1 kk) i jeżeli obawiasz się spełnienia tych gróźb, twój rodzic może zgłosić to policji. Później trwa kilkumiesieczne postępowanie, przesłuchania i na samym końcu sprawa sądowa. Moim zdaniem zacznijcie (koniecznie z rodzicem) od wychowawczyni i szkolnego pedagoga. Oni powinni Ci pomóc a jak sami sobie nie poradzą mogą poprosić o pomoc dzielnicowego.
Pozdrawiam

Dodam cos od siebie....

Uważaj tylko jak zaczniesz sypac "kolegów" że Ci grożą albo coś..
Oni moga miec wtedy problemy i Ty również bo jesli oni rozgadaja szkole ze sprzedałeś(za kablowałeś) ich to wtedy będą Cie wytykac palcami ze jestes Konfidentem itp itd...

Nie popieram tych cwaniaczków co Ci grożą ale spróbuj sie jakos dogadac z nimi co i jak bo jak zaczniesz sypac to możesz pozniej byc wytkany i takie tam ...

Życzę powodzenia !

Pozdrawiam ! :)

Uważaj tylko jak zaczniesz sypac "kolegów" że Ci grożą albo coś..
Oni moga miec wtedy problemy i Ty również bo jesli oni rozgadaja szkole ze sprzedałeś(za kablowałeś) ich to wtedy będą Cie wytykac palcami ze jestes Konfidentem itp itd...

Mylisz się kolego z tym :). Każdy jest cwany do czasu jeżeli cwaniaczki by chcieli ratować za przeproszeniem swój tyłek to by sypali na psach :) Także idź Filipie na KPP tylko najlepiej z jakimś dowodem :)

xdlukaszek

Nie chce sie z Toba kłócic ale ja uwazam inaczej, małolat wysypie sie na Komendzie i co z tego bedzie miec ?
Oni dostana upomnienie albo cos, a on bedzie konfidentem wytykanym na kazdym kroku...
Ja proponuje zeby jakos sie dogadac itp.. w ostateczności isc na Komende.

Jest to moje zdanie na ten temat...
bez napinki ! ...POZDRAWIAM :)

Kurcze, sam nie wiem co robić, dzisiaj znów były wyzwiska "kwiatek,(bo tak mam na nazwisko) nie dożyjesz jutra "suk*" wyszedłem wcześniej ze szkoły bo się poprostu bałem.
Powiedziałem to mojej wychowawczyni, ale ona praktycznie nic z tym nie zrobiła, zastanawiam się czy powiedzieć to rodzicom, ale trochę się boję co z tego może wyjść.:rolleyes:

Co masz zrobic?Isc na policje, albo przynajmniej zglosic to wychowawcom i rodzicom.Takie poblazanie ,,kolegom" nie prowadzi do niczego dobrego i jezeli teraz poczuja sie bezkarni to za kilka lat beda z nich bandyci.A tak wystarczy spotkanie z policja i tacy bardzo odwazni ,,koledzy" zazwyczaj ida po rozum do glowy.

Powrót