glupie pytanie ;)

• Autor wątku Autor wątku ernim1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

ernim1

Użytkownik
Odpowiedzi
44
Zaczalem staz i przerywam po tygodniu z wlasnej winy. Dostane kase za przepracowane dni bez problemu w dniu rozliczeniowym? Chce sie upewnic zeby moc zbluzgac szefa ;) czytalem:

"Za niepełny miesiąc odbywania stażu stypendium nalicza się następująco: dzielimy kwotę stypendium na 30 dni i mnożymy przez liczbę dni odbywania stażu.
kwota stypendium/30 dni x … dni odbytego stażu=stypendium(niepełny miesiąc) "

Czyli po tygodniu musza mi dac z 250 zl nawet jak nie pojde dalej do pracy z wlasnej woli. Jestem na stazu unijnym. Wiem ze bede wyrejestrowany ale mnie to nie obchodzi. Mozna sie ubezpieczyc samodzielnie.
Chce miec pewnosc ze dostane "dniowke" od UE. Dziekuje i pozdrawiam.

Edit: Przepraszam za glupi tytul ;) Prosze zmienic na "Wyplata po tygodniu stazu"

Ostatnia edycja:
ernim1 napisał:
Dostane kase za przepracowane dni bez problemu w dniu rozliczeniowym?
Czy bez problemu i w dniu rozliczeniowym, to trudno na tą chwilę stwierdzić.
Na pewno do wypłaty jest potrzebna lista obecności, potwierdzająca Pana obecność na stażu (z Pana podpisami w dniach obecności) i zatwierdzona przez pracodawcę. W celu terminowej wypłaty lista takowa musi się znaleźć w PUP do 5-go dnia następnego miesiąca ( np. za luty do 5-go marca).
ernim1 napisał:
Wiem ze bede wyrejestrowany ale mnie to nie obchodzi. Mozna sie ubezpieczyc samodzielnie.
Szkoda, że Pan na to nie wpadł zanim zaczął Pan staż.
ernim1 napisał:
Chce sie upewnic zeby moc zbluzgac szefa
"Zbluzgać" to można gościa na osiedlu... Jeśli powodem przerwania stażu jest nieprzestrzeganie ustalonych warunków przez pracodawcę, to należy oficjalnie zgłosić problem do PUP.
Proszę wziąć pod uwagę, że pracodawca z czystej złośliwości (jak już Pan go "zbluzga") nie złoży do PUP Pana listy obecności, a wtedy o żadnej wypłacie nie może być mowy.

Powrót