Głupstwa z przeszłości a małżeństwo, rozdzielność majątkowa

• Autor wątku Autor wątku Kacper89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Kacper89

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam wszystkich
W przeszłości jeszcze przed ślubem ale też po, dopuściłem się różnych oszustw czy przestępstw związanych z podatkami, co prawda nie mam sygnałów żeby US interesował*się moją osobą*ale chciałbym się dowiedzieć jak mogę się zabezpieczyć mam na myśli może jakąś rozdzielność*majątkową w sytuacji gdy dobiorą mi się do skóry i nie będąc w stanie spłacić kary bądź zaległych podatków.
Mam na myśli to gdyby już doszło do kontaktu z komornikiem nie wszedł na działalność żony która nie wiedziała o mojej przeszłości i nie brała w tym udziału gdy już zawarliśmy związek, czy w ogóle jest taka możliwość wprowadzając jakieś zmiany. I gdzie należałoby się zgłosić po więcej informacji, notariusza?

Jeśli temat nie znajduje się we właściwym miejscu proszę o przeniesienie.

Okradasz Skarb Państwa (czytaj: nas wszystkich podatników) i oczekujesz jeszcze od nas pomocy?

peters_1 napisał:
Duze ryby kradna wiecej i nic im nie mozna zrobic.
Powyżej pewnych sum przestępstwo przestaje istnieć.
Puki co polecam używanie PL znaków.

amadis napisał:
Okradasz Skarb Państwa (czytaj: nas wszystkich podatników) i oczekujesz jeszcze od nas pomocy?
Gdybyś czytał*ze zrozumieniem wiedziałbyś że to przeszłość, nie musiałbyś nabijać sobie postów w taki żałosny sposób.

ivannet napisał:
jak go zona zacznie zdradzac, i zostawi dla innego to zoastenie z ręką w nocniku i w samych skarpetkach :-)
słuszna uwaga, ale z tego akurat sobie zdaje sprawę.

peters_1 napisał:
Duze ryby kradna wiecej i nic im nie mozna zrobic. Zrobili czytaj stworzyli prawo dla siebie aby ich bronilo. I co ? Wiec wyluzuj troche kolego,kolezanko wyzej.
Najlepiej zrobic rozdzielnosc majatkowa jesli jestes po slubie. I kupywac odtad wszystko na zone,co ma swoje dobre i zle strony.
tylko moje pytanie brzmi głównie jeśli w poniedziałek dokonałem jakiegoś oszustwa, we wtorek ożenię się, a w środę będę miał kontrolę to czy w razie jak dojdzie do komornika US wejdzie na majątek który posiada żona? tj jej działalność? no bo w końcu to nasz wspólny majątek to mam wrażenie że tak?

LLawyer napisał:
Powyżej pewnych sum przestępstwo przestaje istnieć.
Puki co polecam używanie PL znaków.

Póki co zalecam używanie słownika ortograficznego. Wiecej szacunku i pokory do ludzi, do samego prawa też nie zawadzi. Nikt chyba Pana nie zmusza do "pomocy" (choć pomocą to ciężko nazwać),tym bardziej do wylewania wciąż jadu na tym forum.

Twoje porady, jeśli można je tak nazwać najczęściej wyglądają jak celowe wprowadzanie pytających w błąd a faktycznie najczęściej mają niewiele wspólnego ze stanem prawnym a na pewno ze stosowaniem lub samym prawem w praktyce, w przypadku tego działu forum części egzekucyjnej KPC

Jak nie pasuje tobie moja osoba i moje pisemne wypowiedzi to nie jest mi przykro.

Jeśli chcesz jadu to polecam telewizję publiczną i wszelkie programy/reportaże/artykuły związane z komornikami - zwłaszcza wypowiedzi do nich/pod nimi.
Póki co pleciesz bzdury na temat mojej osoby i związanym z nią jadem.

Co do błędu ortograficznego - fakt, przeglądarka nie wyłapała.

Ostatnia edycja:
Mollka/parasolka napisał:
Póki co zalecam używanie słownika ortograficznego. Wiecej szacunku i pokory do ludzi, do samego prawa też nie zawadzi. Nikt chyba Pana nie zmusza do "pomocy" (choć pomocą to ciężko nazwać),tym bardziej do wylewania wciąż jadu na tym forum.

LLawyer napisał:
Twoje porady, jeśli można je tak nazwać najczęściej wyglądają jak celowe wprowadzanie pytających w błąd a faktycznie najczęściej mają niewiele wspólnego ze stanem prawnym a na pewno ze stosowaniem lub samym prawem w praktyce, w przypadku tego działu forum części egzekucyjnej KPC

Jak nie pasuje tobie moja osoba i moje pisemne wypowiedzi to nie jest mi przykro.

Jeśli chcesz jadu to polecam telewizję publiczną i wszelkie programy/reportaże/artykuły związane z komornikami - zwłaszcza wypowiedzi do nich/pod nimi.
Puki co pleciesz bzdury na temat mojej osoby i związanym z nią jadem.

Co do błędu ortograficznego - fakt, przeglądarka nie wyłapała.

Przeglądarki która wyłapie bądź nie wiecznie nie będzie, liczyłem na merytoryczną dyskusje, proszę sobie utworzyć jakiś temat do wylewania żali bądź sprawdzania błędów ortograficznych czy interpunkcyjnych i nie zaśmiecać innych tematów

amadis napisał:

W sumie przekaz jest jasny, jakie podejście do w/w problemu mają użytkownicy forum.

Splac długi i potem możesz wracać i prosić o pomoc za Free od nas.

żałuje że nie uzyskałem rzetelnej odpowiedzi tutaj, reasumując moje pytanie było proste, Czy od chwili przeprowadzeniu rozdzielności, majątek małżonki będzie bezpieczny? odpowiedź uzyskałem dopiero w stacjonarnej kancelarii, okazuje się że Tak po podpisaniu rozdzielności majątek małżonki nie będzie brany pod uwagę w przypadku gdyby doszło do egzekucji zaległego podatku.

Napisałem o tym gdyby ktoś miał podobny problem, być może nie będzie musiał pytać i być narażony na te żałosne komentarze.
Temat można zamknąć

Kacper89 napisał:
Czy od chwili przeprowadzeniu rozdzielności, majątek małżonki będzie bezpieczny?
Nie będzie!
KRO Art. 471. Małżonek może powoływać się względem innych osób na umowę majątkową małżeńską, gdy jej zawarcie oraz rodzaj były tym osobom wiadome.

Powrót