GMBH Notariusz

• Autor wątku Autor wątku Malexandros
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Malexandros

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam Panstwa
Man pytanie .Jako ze jestem juz w Polsce Mam Spory klopot.
Firma jest juz czesciowo zamknieta, oplaty porobione ,jestem czysty. Po roku nadszedl czas ostatniej wizyty u notariusza. Czy musze jechac 1500 km by tylko podpis zlozyc. Czy moja nieobecnosc moze miec ,skutki prawne.

Nie piszesz, co miało być przedmiotem tej czynności notarialnej, przy której Twoja obecność i Twój podpis był konieczny. Jeśli nie weźmiesz udziału w tym terminie, to ta czynność nie dojdzie do skutku. Skutki prawne? Trudno powiedzieć, bo nie piszesz, co ten notariusz miał sporządzić. Jeśli było to np. rozwiązanie umowy spółki GmbH (tak samo jak jej zawiązanie, również jej rozwiązanie wymaga sporządzenia aktu notarialnego), to spółka nadal będzie formalnie istniała. Jeśli pytasz o ewentualne skutki Twojego niestawiennictwa u notariusza, to napisz, co ten notariusz miał zrobić, jaki akt notarialny miał sporządzić. W każdym razie możesz komuś, kto mieszka w pobliżu biura tego notariusza, udzielić pełnomocnictwa do reprezentowania Twojej osoby u tego niem. notariusza. To pełnomocnictwo musiałoby być sporządzone w formie aktu notarialnego u polskiego notariusza w Polsce.

Ostatnia edycja:
Powrót