GMINA i ZUK Zarządca doskonały

• Autor wątku Autor wątku gminazuk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

gminazuk

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
7
Witam. Sprawa wygląda następująco. Jest sobie Kamienica Właściciele Gmina 51,33% Sąsiadka 21,67% i ja 27%. Parter Pani P, Pan J, i Pan A(mieszkania socjalne). Piętro Sąsiadka i ja(własnościowe). Zarządca ZUK SP. z o.o. (100% udziałów Gmina) z ramienia gminy administruj nieruchomością w dość dziwny sposób.
1. od 2009 do 2016 wydatki remontowe to 1300zł i to na piec w mieszkaniu socjalnym
2. ZUK na podstawie "telefonu od pracowników Gazownictwa" chciał wymienić instalacje gazową. Pracownicy Gazownictwa są zobowiązani do odłączenia nieszczelnej instalacji natychmiast po wykryciu nieszczelności i sporządzenie odpowiedniego protokołu. Wiec jak prezesa ZUK powiadomiłem o tym, że pracownicy Gazownictwa zapomnieli o tym fakcie i narazili mieszkańców na utratę życia i zdrowia oraz o tym że może sam prezes powinien powiadomić o tym fakcie prokuraturę i przesłaniu korzystniejszej oferty cenowej, postanowili jeszcze raz zbadać szczelność wynik poprawny odstąpili od jej wymiany.) ZUK nie przesłał protokołu z nieszczelności i na piśmie oświadczył że inf o nieszczelności otrzymał telefonicznie itp. Kosztorysy jakie mi przedstawiono to jakiś śmiech, brak podpisów pieczątek oferentów, brak zakresu prac. zawyżone stawki.
3. Na wniosek o udostępnieniu inf. publicznej przekazano mi książkę budynku do 2016 r wpisy budynek bez uwag. (Inspektor przeoczył luźne dachówki, pęknięcia na ścianie, strop w pom. gosp. może w każdej chwili się zawalić, wszystko to stwarza zagrożenie życia i zdrowia....
Pan inspektor jest pracownikiem gminy i opinie wydaje jako firma na koszt gminy lub zuk.
4 Instalacja elektryczna. Na wniosek o udostępnieniu inf. publicznej przekazano mi protokoły elektryczne.
parter Pani P wynik pozytywny. Pan A wynik pozytywny. Pan J instalacja odłączona.
Postanowiłem to sprawdzić.
Pani P i Pan A mówią ze pomiarowiec był pod koniec sierpnia 2016. w protokołach data 28.12.2016 !!! Tego dnia Instalacja Pana J była czynna. Została odłączona dopiero w 02.2016.
Brak pomiaru instalacji na klatce schodowej i pom gosp.
Postanowiłem zamówić pomiarowca innego oczywiście. Wynik u Pani P negatywny, brak odpowiedniej rezystancji oraz PE-uziemienie. Nie możliwe aby PE było wcześniej. Pomiar instalacji w pom. gosp. negatywny.
5 Pan J odpoczywa w areszcie, ogólnie człowiek problem. Zniszczył swoje socjalne mieszkanie, stolarkę drzwiową. mieszkanie jest nie ogrzewane itp. Po poinformowaniu o tym gminy stwierdzili że tak ma być skoro on tak chce. Oczywiście gmina nie ma zamiaru ani tego ogrzewać ani wypowiedzieć Panu J umowy pomimo zniszczenia mienia gminnego.

Oczywiście ZUK i GMINA nie robią przetargów poniżej 30tys eur tylko koledzy dostają wszelkie prace.

Poinformowałem PINB I PSP czekam za ich wizytą i opinią. Zastanawiam się czy mogę iść do prokuratury i powiadomić o narażeniu na utratę życia i zdrowia.

Proszę o pomoc jak tą całą świtę wywalić z urzędowych stołków.

Ostatnia edycja:
Witam
Tak pytam: Jak pociągnąć do odpowiedzialności Inspektora, Pomiarowca i Burmistrza którego o niegodnościach poinformowałem.

a co ma to tego Burmistrz?
Wyciągajcie konsekwencje w stosunku do Zarządcy

Ma do tego tyle że wie o wszystkim i nic nie robi. Byłem u nich chciałem rozmawiać, mówiłem co jest nie tak. Oczywiście nic nie zrobili wiec zacząłem pisać. Mam już trochę materiału i czarno na białym widać ze narażają na utrate życia i zdrowia, a za to jest do 3 lat. ZUK i GMINA to jedna wielka klika.

Oczywiście, że jest do zmiany. Tylko jak Pojedziemy za szybko dostaniemy mandat, jak coś ukradniemy będziemy mieli problemy. Za kombinatorstwo jak i narażanie osób na utratę życia i zdrowia jest Art. 160. § 1 kk. Jeżeli jest prawo należy je przestrzegać i basta!

Powrót