GPM Vindexus i odebrany nakaz zapłaty

• Autor wątku Autor wątku a.gabrylski
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

a.gabrylski

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
5
WItam,

Mam dług w w/w firmie aż z 2007 roku. Pierwotnie telekom. Niestety nakaz zapłąty odebrałem własnoręcznie.

Odsetki i koszty to 3x więcej już.

Czy ma ktoś sposób jak podważyć nakaz zapłaty? Za dobrą poradę zapłacę.

Chcesz podważyć bo?
1. Uważasz, że jest przedawniony?
2. Uważasz, że nie masz długu albo nie w tej wysokości?
3. Chcesz odwlec sprawę?

a.gabrylski napisał:
Mam dług w w/w firmie aż z 2007 roku. Pierwotnie telekom. Niestety nakaz zapłąty odebrałem własnoręcznie.
nakaz odebrany ale nie wnoszono sprzeciwu?
a.gabrylski napisał:
Czy ma ktoś sposób jak podważyć nakaz zapłaty? Za dobrą poradę zapłacę.
pozostaje zobaczyć czy tytuł wykonawczy się przedawnił ale do analizy sprawy potrzebujemy mnóstwo informacji,

Niestety nie wnoszone przez ignorancję.

Chodzi o klasyczne 3 letnie przedawnienie?

Teraz 6+ lat.
Sugeruję spłacić bo inaczej do końca życia będziesz musiał ukrywać się przed komornikiem a odsetki rosną cały czas.

a.gabrylski napisał:
A jakie? Mozesz rozwinac? generalnie wierzyciel co pare lat wnosil o komornika niestety
chodzi o 6 lat po nowelizacji, ale jeżeli chcesz określić czy doszło do przedawnienia musiałbym przeanalizować chronologie zdarzeń, zatem musiałbyś podać daty czynności związane z tą wierzytelnością od dnia pozwu do dnia dzisiejszego a to że wierzyciel uruchamiał komornika też ma znaczenie, ogólnie chcesz podważyć tytuł wykonawczy podaj konkretne daty, bo tak kręcimy się w kółko i nic z tego nie wychodzi lub udaj się do jakiejś kancelarii ze wszystkimi dokumentami związanymi z tą sprawą i niech Ci kancelaria prawna przeanalizuje sprawę.
mokul napisał:
Sugeruję spłacić bo inaczej do końca życia będziesz musiał ukrywać się przed komornikiem a odsetki rosną cały czas.
może i tak ale można jeszcze sprawdzić czy odsetki powyżej 3 lat wstecz nie uległy przedawnieniu, zatem analiza wszystkiego i dopiero spłata.

Powrót