Gra z nagrodą pieniężną.

• Autor wątku Autor wątku caprica
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

caprica

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Chciałbym umieścić na swojej stronie internetowej prostą grę zręcznościową, w której za pierwsze miejsca raz w miesiącu przyznawane będą nagrody pieniężne. W grę bedzie mógł zagrać każdy oczywiście nieodpłatnie. Zasada gry jest prosta... wygrywają ci, którzy nazbierają najwięcej punktów. A wiec z losowością gra nie będzie miała nic wspólnego.

I tu mam pytanie czy taką grę można umieścić bez zezwolenia/rejestracji czy czegoś podobnego? I drugie pytanie... jak to jest z tymi podatkami, czy w tym przypadku ja będę musiał odprowadzać te 10% czy będzie tym "szczęśliwcem" osoba, która wygra tą nagrodę? Czy jest jakiś sposób, aby uwolnić się od tych podatków np. zmiana nazewnictwa, powiedzmy nie konkurs a turniej czy też nie nagroda/wygrana a niespodzianka o jakiejś tam wartości...? Nie mówię, że dokładnie tak jak napisałem, ale coś w tym stylu.

A i jeszcze ostatnia rzecz... gdybym jednak nie znalazł odpowiedzi na męczące mnie pytania i mimo to taki konkurs zorganizowałbym to co mnie czeka, jeśli okazałoby się ze jednak jest niezgodny z polskim prawem?

Przeszukałem to forum i kilka innych, lecz nie znalazłem konkretnych odpowiedzi.

Pozdrawiam

Witamy!
[...]
Tu była nieautoryzowana reklama - daję ostrzeżenie
/Fazzieh

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Powrót