Grill elektryczny i przepisy p.poż

• Autor wątku Autor wątku Antek_amb
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Antek_amb

Hej,
Dziś znalazłem ogłoszenie na klatce od zarządcy wspólnoty mieszkaniowej mówiące:
Ja ma grill elektryczny, taki:

http://www.elta.pl/assort/page.php?active=product&sub=204

Moje pytanie:
Mój grill to zero ognia, dymu, iskier... czy w takim razie przepisy p.poż mają zastosowanie?
Poza tym zawsze słyszałem że grill elektryczny jest idealny na balkon w bloku.
Inna sprawa to taka że zastanawiam się nad sama nazwą grill... przecież to bardziej opiekacz elektryczny wyglądający na grill niż grill (masło maślane ).

A to ogłoszenie jest skierowane do mnie, bo jest tylko u mnie w klatce i tylko ja mam takie urządzonko.

a co przewiduje ten Regulamin w zakresie nieprzestrzegających grilowania?

Nie mam pojęcia bo nie mogę się doprosić od zarządcy o kopię :wow:
Ale nie chodzi o kary.
Chodzi o to czy moje urządzenie mozna podciągnać pod te przepisy p.poż na które się powołują. Bo sąsiad który zgłosił się do nich chyba nie wie że ja używam grilla elektrycznego.

też mam taki grill i u mnie można bez problemu z niego korzystać. Tak jak piszesz, to urządzenie od strony technicznej z grillem-na węgiel, ma niewiele wspólnego.

Ja bym wysłał do administracji zapytanie, czy powyższe zarządzenie dotyczy również g. elektrycznych, a jeśli ich zdaniem tak, to na jakiej podstawie prawnej.

Ustaw p.poż jest ... i ciut, ciut - więc tylko konkret!

Jeszcze się zastanawiałem czy po prostu nie uznać że to nie dotyczy mnie i dalej robić swoje. A jak się doczepią konkretniej to użyć argumentów że to elektryczny i przepisy p.poż nie dotyczą mnie.

Nie znając argumentów drugiej strony, ani przepisów p.poż. trudno chyba "uznać". Bo sęk w tym, że te przepisy urządzeń elektrycznych również dotyczą.

Ale zrobisz jak zechcesz.

A jest ktoś w stanie zacytować tutaj albo jakis link podać do tych przepisów p.poż? Nie moge tego znalezc w necie.

Powrót