Grozby karalne- kara grzywny i...samozapłon??

• Autor wątku Autor wątku indiarav
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

indiarav

Użytkownik
Odpowiedzi
37
Grożący mojej rodzinie otrzymał kare grzywny.Mniemam że ukarany kwotą 30 stawek dziennych po 10 zł musi grzywne uiscic na poczet ...walsnie.na konto Sadu,Skarbu Panstwa ,wskazany cel charytatywny czy na rzecz ...pokrzywdzonych jak nakazywałaby logika.
Wiec komu ukarany płaci? A komu powinien wynagrodzić szkody? Jest kara,nie ma natomiast skruchy,zwyklego"żałuję" a nadto po wyroku ktoś?coś? podpaliło mi na podwórzu skład opału na zimę (ok.10 kubików!).Dom mógł sie zająć o ofiarach nie chce mysleć.Znowu dochodzenie... I co z tego że dostał kare?Skoro nadal sie boimy teraz podpalenia a podejrzenia same sie nasówaja.Kara mogła rozjuszyć ukaranego za grozby.Gdzie tu interes pokrzywdzonych bo resocjalizacyjny charakter grzywien jest cokolwiek tu watpliwy :( nic...

Tak,tego sie obawiałem....(((((( Juz wiem dlaczego "samo sie zapalilo" na podwórq...

Grożący został ukarany (jak wynika z Pana postu) za groźby, a nie za podpalenie.

no tak.po wyroku eksmisji jaki otrzymal grożacy ,otrzymal wyrok za grozby "uszkodzenia ciala i mienia", MIENIA.wiec jasne jest dla mnie ,ze powinien byc brany pod uwage jako glowny podejrzany w sprawie o podpalenie,ktore nastapilo bodajze 2 dni po wydaniu wyroku przez sad w sprawie grozb. po prostu: moim zdaniem to zemsta za wyrok eksmisji jaki dostal i spelnienie wczesniejszych grozb za ktore zostal ukarany.samo sie nie zapalilo.wiem to. wiem tez ze ma znajomych na policji (byl w ORMO,Strazy przemyslowej) stad jestem nekany przez jego kolegow dalej pod pretekstami tylez smiesznymi co w sumie w granicach przepisow prawa,legitymowany jestem np. gdy jade sprzedac zlom,ktory wioze w wozku dzieciecym gdyz" ludzie zglaszaja ,ze "porwal pan dziecko" a jako ze dlugie wlosy posiadam to do radiowozu mnie juz brac zeby zbadac ile we mnie narkotyków.Legitymacji pan policjant nie okaze,(bo nie dla mnie legitymacja przeciez) a pozatym pan P. ma pistolet i zajechal mi autem droge w terenie nieuczeszczanym,obok lasu,gdzie swiadkow nie ma. i co? i gówno.....

Powrót