Groźby od Allegro-- Jestem Ździwiony

• Autor wątku Autor wątku michal021
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

michal021

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam dzisiaj z rana ide do skrzynki patrzę list od allegro group. Myśle jakaś reklama albo coś .. Otwieram przeczytałem kawałek i jestem w szoku allegro straszy ludzi sądem jak sie nie opłaci na ich stronie kosztów wystawionych aukcji . czytam dalej i jest napisane prosze wpłącić 3,03zł na konto jak nie wpłace do 7dni to sprawa zostanie skierowana na drogę sądową

i teraz mam pytanie

po pierwsze Czy allegro może tak straszyć ludzi ?
po drugie czy za 3,03zł mogę mieć sprawę w sądzie i komu to się opłaca ?
po trzecie ten list dostałem do skrzynki nie był to polecony więc można to zignorować jako list zaginiony ?

Trudno nazwać to straszeniem, to raczej wezwanie do zapłaty. Czy według Ciebie 3,03 zł długu to za mało, żeby za to odpowiadać? Opłacać się będzie Allegro, bo skoro jesteś im winien te pieniądze to dlaczego miałbyś nie zapłacić również za koszty sądowe? No i generalnie to 3,03 zł to nie dużo, a zignorowanie pisma raczej nie sprawi, że dług zniknie.

1. Tak
2. Tak
3. A co to zmieni?

Masz problem ze spłatą zadłużenia w wysokości 3,03 zł?

Tylko pytam .. Oczywiście ze zapłaciłem ale czy oni mogą pisać ze to jest Przedsądowe wezwanie do zapłaty ? zamiast wysłać list porsze o uregulowanie długu na allegro za wystawiane przez pana aukcje ??

Mogą. Pisanie, że "Przedsądowe wezwanie do zapłaty" to "Przedsądowe wezwanie do zapłaty" nie jest zabronione.

michal021 napisał:
Oczywiście ze zapłaciłem ale czy oni mogą pisać ze to jest Przedsądowe wezwanie do zapłaty ?
A zastanowiłeś się co by było gdyby prawo zabraniało wysyłania takich "przedsądowych wezwań"? :what:

Powrót