Grzywna czy moge jeszcze coś zrobic ?

• Autor wątku Autor wątku bongoz6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
B

bongoz6

Użytkownik
Odpowiedzi
47
Witam dostałem grzywne 500 stawek po 15zl plus 5000 tysiecy srodka karnego w na rzecz funduszu, mam pytanie spłacilem dwie raty po 1100zl poczym straciłem prace przez koronawirusa, mam na utrzymaniu dwie małe córeczki i nie jestem w bardzo trudnej sytuacji materialnej, napisalem do sądu wniosek z prośba o odroczenie spłaty rat na 3 miesiące, z powodu utraty pracy, nie dostałem jeszcze odpowiedzi, wiem ze moja grzywna jest za duża aby zamienic ja na prce społeczne użyteczne, caly czas szukam pracy i jeżdze na rozmowy, chociasz narazie z mizernym skutkiem :/, czy jest jakaś możliwość aby sąd nie wyznaczył mi kary zastępczej pozbawienia wolności ?, wiem ze niedlugo uda mi sie znaleść prace i zacząlbym dalej spłacać te raty, Prosze pomóżcie mi co moge zrobic aby rozwiązać tą sytuacje, czy sąd w ogole jest w stanie przychylić sie do tego wniosku o odroczenie splaty rat?, czy raczej dostane wezwanie do spłaty w całości ? wczoraj minąl termin spłaty drugiej raty której nie zaplacilłem. jestem załamany.

z góry dziękuje za pomoc

Pozdrawiam

Najpierw napisz wniosek do sądu, zadzwoń do sądu, kuratora, zapytaj... Widzę, że to forum spada na psy, przez miesiąc żadnej odpowiedzi nie ma

Ameth_ napisał:
Widzę, że to forum spada na psy, przez miesiąc żadnej odpowiedzi nie ma

To gdzie byłeś przez miesiąc? Również stanowisz to forum.

To znaczy, że miałeś dużo prywatnego czasu a tutaj tylko w jego ramach użytkownicy wypowiadają się. Zatem albo nie myślisz o czym piszesz albo powracasz do starych nawyków, jedno i drugie ma wymiar negatywny.

a ktos cos w temacie moze napisac ? dostałem ponaglenie rat z w związku z moim wnioskiem, i sąd nie odroczyl mi rat ponieważ nie ma takiej podstawy prawnej, nie wiem co mam zrobic, od 1marca mam zaczac prace, czy w takiej sytuacji jak będe pracować, jest szansa ze poprostu komornik bedzie sicągal co miesiąc z mojej pensji, na poczet tej grzywny ?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót