Gwarancja, a ustawa mozna laczyc?

• Autor wątku Autor wątku meciak
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

meciak

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
Reklamowałem Sony Ericcsona na gwaracje z powodu wylanego wyświetlacza serwis reklamację odrzucił powołując się na zapis w karcie kwarancyjnej mówiący ze wadach wyświetlacza - ze to musi być uszkodzenie mechaniczne z winy użytkownika - przeoczyłem dlatego złożyłem z gwarancji. napisałem odwołanie do prezesa firmy który podtrzymał decyzję. Proszę o poradę jak ma się do tego Ustawa. Mianowicie w uzasadnieniu napisano ze telefon ma wygiętą płytę główną co jest przyczyną usterki - powiedziano ze ktoś usiadł na telefonie - prawda jest taka ze telefon nie ma żadnych zewnętrznych uszkodzeń i napewno na nim nie siadłem - znajomy z komisu powiedział ze serwis SE tak pozbywa się zbędnych kosztów wynikłych z gwarancji. Dobrze walczą bo wykluczają to zapisem w gwarancji, pytanie moje czy mogę wobec tego telefon zreklamować jeszcze raz na to uszkodzenie tylko ze powolując się na ustawę co wykluczy zapis w karcie gwarancyjnej - bo ktoś mi mówił o rozpoczętym postępowaniu jesli było z karty to juz nie da się z ustawy. Proszę o poradę bo temat mnie bardzo irytuje myślałem ze SE jest porządną firmą - jednak oni nie szanują klienta. Z góry dziekuje za wskazówki.

Powrót