GWARANCJA NA WYMIENIONY SILNIK W SAMOCHODZIE

• Autor wątku Autor wątku kidziunia18
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kidziunia18

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam!Podczas pobytu nad morzem zepsuł mi sie silnik w aucie.Wymieniłem u mechanika który zaśpiewał 1200 zł i udzielił 3 miesiecznej gwarancji,niestety po powrocie do domu silnik sie zepsuł.Dzwoniłem do tego mechanika i powiedział aby wziol sobie żeczoznawce i dopiero bedzie myslal co dalej.Ale niestety na to mnie nie stac,a pojechac do tego mechanika tez nie dam rady poniewarz dzieli nas prawie 400 ,km.Jak odzyskac pieniadze za wymiane silnika,mysle ze musi byc jakis sposób jesli mam na to gwarancje.PROSZE O POMOC!!!!Z GÓRY DZIEKUJE!

A jakiej treści jest ta gwarancja?

to teraz mechanik udziela gwarancji na sprawnosc części? myślalem że odpowiada tylko za "robociznę" ....

Dokładnie to udzielił jej na wymieniony silnik,który nowy nie był ale dał gwarancje 3 miesieczna na pismie.

Mnie się wydaje, ze mechanik dał gwarancje na prawidłowość montażu oraz na prawidłową pracę silnika przez 3 miesiące ( w moim rozumowaniu ze się nic nie zepsuje w rzeczy którą wymienił a jeśli tak to że zobowiązuje się usunąc usterkę przez 3 miesiące) ale tekstu tej gwarancji nie znam więc pewnien nie jestem
Inną sprawą jest fakt że mechanicy często takie deklaracje składają aby zarobić, tym bardziej że kupujący jest z drugiego końca Polski. Liczą na to ze się nie opłaci kupującemu w razie jakiejś usterki dochodzić swoich roszczeń u kogoś kto mieszka na drugim krańcu Polski.
Wiadomo...na wakacjach sytuacja wymuszona...wrócić jakoś trzeba samochodem.

Powrót