Gwarancja obuwia

• Autor wątku Autor wątku kuba193
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kuba193

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam. Chciałbym zadać pytanie na temat gwarancji obuwia...
Zakupiłem buty marki adidas pół roku temu, gwarancje mam na rok. Podeszwa przy czubkach buta odkleja się, wszystko fajnie, pięknie wysłałbym na gwarancje bez zakładania tutaj posta, gdyby nie jeden mały problem, około miesiąc temu z mojej winy, porwał się do połowy jeden pasek "adidasa", nie zastanawiając sie nad niczym, po prostu dokleiłem go kropelką, trzyma się pięknie, lecz widać trochę to sklejenie. Czy na reklamacji automatycznie moje buty nie będą uznane z tego powodu? Wada niby kompletnie inna, ale sam fakt sklejania na własną rękę butów może spowodować "dyskwalifikacje" w gwarancji...? Próbować wysłać? koszt w obie strony 24PLN, czy nie ma sensu?

Moim zdaniem ma to sens. Zmniejsz widoczność przyklejenia paska o ile to możliwe i wyślij. 24zł w obie strony to nie majątek, a jak masz taką usterkę obuwia to długo w nim nie pochodzisz.

Reklamacji nie podlegają:

1. naturalne zużywanie się obuwia,

2. obuwie posiadające uszkodzenia mechaniczne oraz powstałe w wyniku braku lub nieprawidłowej konserwacji,

3. wygoda obuwia – obuwie źle dopasowane do stopy,

4. różnica w kolorze i strukturze skóry oraz załamania, zmarszczenia powstałe w trakcie użytkowania wynikające z naturalnych właściwości skóry,

5. uszkodzenia powstałe na skutek użytkowania obuwia niezgodnie z przeznaczeniem, dotyczy w szczególności obuwia halowego,

Tylko, że w moim przypadku są dwie wady, jedna to uszkodzenie mechaniczne z mojej winy, a druga to wada buta, po prostu się rozkleiły, wina producenta

loco1 - w zasadzie to nic nie wie. Równie dobrze mogą mu przyjąć reklamację, jak i nie. Tak jak pisałem powyżej - ja bym spróbował.

Powrót