Gwarancja Serwisowa a Gwarancja Producenta

• Autor wątku Autor wątku ladovnik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

ladovnik

Użytkownik
Odpowiedzi
32
Witam, czym się różni gwarancja serwisowa od gwarancji producenta, np. w przypadku telefonów komórkowych? Na Allegro są sprzedawane z taką i taką gwarancją, i nie wiem czym to się różni.

Czyżby serwisowa polega na tym, że sprzedawca sam jest gwarantem i na własną rękę naprawia produkt? Jeśli tak, to gdyby firma tego sprzedawcy przestała istnieć, to wtedy gwarancja taka staje się nieważna?

Pozdrawiam.

ladovnik napisał:
Witam, czym się różni gwarancja serwisowa od gwarancji producenta, np. w przypadku telefonów komórkowych?
Czytając warunki jednej i drugiej, odpowiesz sobie na pytanie. Warunki gwarancji określone są w zapisach gwarancji.

Sprzedawcy w aukcjach nie udostępniają skanów kart gwarancyjnych. Myślałem że jest jednolite prawo definiujące pojęcie gwarancja producenta i gwarancja serwisowa.

ladovnik napisał:
Sprzedawcy w aukcjach nie udostępniają skanów kart gwarancyjnych. Myślałem że jest jednolite prawo definiujące pojęcie gwarancja producenta i gwarancja serwisowa.

Nie ma.
Sprzedawca nie chce udzielić informacji o warunkach gwarancji?

Witam
I tak właśnie jest w wielu firmach sprzedających na odległość ,nie wiesz z jaką gwrancją kupujesz

Powrót