Gwarancja T-Mobile

• Autor wątku Autor wątku cielo89
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

cielo89

Użytkownik
Odpowiedzi
35
Mam problem z telefonem wziętym w T-mobile w abonamencie. Już 3 raz będzie szedł na gwarancję gdyż kolejny raz pada oprogramowanie. Pierwszy raz wyłączył się na amen a ostatnim razem i teraz mam problem - zmienia się tło, nie włączają się kontakty i nie mogę zadzwonić do nikogo. Jak ktoś dzwoni słyszę dzwonek a jest czarny ekran:mad: - ogólnie aparat fiksuje. Ale mniejsza o to. Jak pisałam teraz będzie trzecia reklamacja, telefon zapewne w serwisie będzie znowu jakieś 2tyg (oczywiście zastępczego nie dadzą bo nie mają). W salonie usłyszałam że zapewne będziemy się tak bawić do końca gwarancji a potem wezmę nowy i po problemie...
Ale jest to bardzo uciążliwe bo jak można się domyślić telefon psuje się zawsze w najmniej oczekiwanym momencie - kiedy go naprawdę potrzebuję (czytaj: jesteś daleko od domu, auto nawala, dookoła nikogo a jak chcesz dzwonić po pomoc to telefon nagle staje się bezużyteczny). W serwisie jest wgrywane tylko nowe oprogramowanie, chociaż sądzę że przyczyna leży gdzie indziej. Co mogę jeszcze zrobić żeby wymienili mi ten złom na wolny od wad? Od razu mówię że rękojmia odpada gdyż dowiedziałam się w salonie że muszę składać pismo odnośnie rękojmi TYLKO w salonie gdzie kupowałam aparat a ten jest aktualnie oddalony od mojej miejscowości jakieś 600km...

cielo89 napisał:
Od razu mówię że rękojmia odpada gdyż dowiedziałam się w salonie że muszę składać pismo odnośnie rękojmi TYLKO w salonie gdzie kupowałam aparat a ten jest aktualnie oddalony od mojej miejscowości jakieś 600km...

Wyślij sprzęt kurierem.

A jak to z przepisami wygląda? Powinni uwzględnić? Zadzwonię do tego salonu i nakreślę im sytuację, zresztą i tak muszę ich uprzedzić.

Jest światełko w tunelu:) Mimo że z tego co się orientuję już nie ma nigdzie odgórnie zapisów że po 3 naprawach następuje wymiana towaru na wolny od wad, to producent telefonu (Huawei) sam strzelił sobie w kolano - wystarczyło przeczytać warunki gwarancji gdzie producent zaznaczył:

"Użytkownikowi przysługuje prawo wymiany urządzenia przez Huawei Polska, na nowe lub wolne od wad, gdy:
w okresie gwarancji dokonano trzech napraw(...), a sprzęt nadal wykazuje usterki(...)"

Co prawda w karcie mam pisemnie odnotowaną tylko jedną naprawę w serwisie ale zachowałam dwa Raporty z naprawy;) Teraz będzie trzeci i za 2m-ce idę o zakład że system się posypie:) Wtedy dam znac jak się sprawa potoczyła:)

Firma nie strzeliła sobie w kolano...po prostu jest na poziomie... :what:

Powrót