Gwarancja/Uszkodzony sprzęt

• Autor wątku Autor wątku wolskikamil92
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

wolskikamil92

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam serdecznie i prosze o pomoc....
/historia - zakup/
w lutym kupilem komputer, wszystko fajnie, dobry kontakt, brak negatywnych komentarzy wszystko pieknie, po tygodniu otrzymalem komputer, fakture, komputer sprawny wszystko dzialalo prawie 2 miesiace po czym komputer nagle stanał, bez zadnych sygnałów, reakcji itp...
/historia - zwrot nr I/
firma przyjeła komputer z usterka, najpierw stwierdzili uszkodzenia mechaniczne(komputera w ogole nie otwierałem mimo, ze mogłem(nie traciło sie gwarancji - nawet mam dowody jak firma kazała mi otwierac obudowe)), strasznie sie to dluzylo ale po około 1.5 miesiaca stwierdzono, ze płyta głowna zostanie wymieniona na nowa i zostanie mi komputer odesłany
/historia - odebranie I/
po 2 miesiacach komputer wrocił do mnie, ja ucieszony otwieram wszystkie kartony, a tam uszkodzony dysk ( wyłamane rzeczy), płyta głowna ta sama usterka jak wczesniej, firma nie dała mi żadnego potwierdzenia wymiany płyty głownej na nowa (pudełko, dokumentacja), a do tego uszkodzone zostały dodatkowe elementy, sprzet nie działał wiec go znowu odesłalem na gwarancje, dostałem wiadomosc, ze uznali gwarancje i wszystko wymienia na nowe - zobaczymy, przestałem im strasznie ufać.
/pytania/
Chciałbym zapytac bo czekam aktualnie juz 73 dzien na naprawe, czy mam prawo zadac zwrotu pieniedzy ? Ewnetualnie, jezeli nie ma protokolu wymiany/gwarancji mam sprzetu nie przyjmowac? przepraszam za chaos, ale pisze po nocy w pracy,
Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedz !

Powrót