Gwarancja zwrot klient czy sprzedawca

• Autor wątku Autor wątku Megi Miko
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Megi Miko

Użytkownik
Odpowiedzi
51
Cześc:) Pisze jako sprzedawca:) Mam problem . sprzedałam nowy zegarek stanie zgodnym z umową,odgórnie nasz sklep nie przewisuje gwarancji na te zegarki o czym klient został poinformowany. klient po 6 dniach przyniósł zerwaną bransoletę. Domaga się reklamacji. Co teraz? szef powiedział że mam jej nie przyjmować gdyż klient był poinformowany o tym że na zegarki gwarancji nie ma. Nie chce mieć problemów, a klient jest dobrze poinformowany....POMózcie!!!!
Czy jeśli przyjmę reklamacje (to mój obowiązek), to mogę ją odrzucić, nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale sprzedawca może odrzucić reklamację gdy towar wydany nie miał wad, a ten de facto nie miał

Ostatnia edycja:
Klient nie dostał gwarancji i na nią się nie powołuje. A reklamacja ma być przyjęta i rozpatrzona.

czyli reklamację przyjmuje, przy czym rozpatrzona zostanie negatywnie

Reklamację można rozpatrzyć negatywnie. Tylko proszę przemyśleć dokładnie z jakiego powodu. Brak gwarancji nie ma tu bowiem nic do rzeczy.

powód jest taki iż zegarek w momencie zakupu nie miał żadnych wad, natomiast w chwili przyjmowania na reklamację miał uszkodzony teleskop i bransoletę. na szczęście w chwili zakupu było w sklepie sporo klientów którzy widzieli iż zegarek nie miał żadnych wad. Dzieki za pomoc

Jeśli uszkodzony jest teleskop, możesz odrzucić z uwagi na uszkodzenie mechaniczne. Nie jest wadą zegarka czy bransolety to, że gość nim zaczepił, szarpnął i wyrwał.

dziex;) zobaczymy jak się sprawa potoczy

Powrót